De Mega Kampong Clean-up - Kampong Voetbal

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

De Mega Kampong Clean-up

De Mega Kampong Clean-up

Hij is weer terug: de Mega Kampong Clean-Up. 

Op 15 oktober hebben wij bij Kampong weer de jaarlijkse sponsoractie voor de jeugd. Na een geslaagde eerste editie vorig jaar, willen wij ook dit jaar weer een clean-up organiseren. Uitgerust met prikkers, vuilniszakken en handschoenen en gekleed in het mooie Kampongblauw zullen onze pupillenleden gedurende 45 minuten de stad Utrecht wat schoner maken. Voor deze activiteit kunnen zij zich laten sponsoren bij familie en kennissen. De opbrengst van deze sponsoring zal in zijn volledigheid ten goede komen aan de Plastic Soup Foundation. Deze organisatie zet zich in om de plasticvervuiling in de wereld terug te dringen. Een doel dat goed aansluit bij de actie dus.

Waarom de clean-up?

Naast dat de ervaring ons leert dat de jeugd de Clean-Up superleuk vindt, hebben wij bij Kampong ook het thema maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel staan. Bewust worden van de vervuiling in de stad en de impact van het niet weggooien van je afval, is een belangrijke les voor jong én oud! Daarom kiezen we ervoor om de jaarlijkse sponsoractie op deze manier in te vullen.

Wij hopen dat er zoveel mogelijk pupillenelftallen meedoen aan de actie. Mocht er nou nog niet genoeg motivatie zijn, dan is er nog het volgende: het team dat het meeste geld weet in te zamelen, wint kaartjes voor een thuiswedstrijd van FC Utrecht! Geef je snel op dus!

Inschrijven!
Je team inschrijven voor de clean-up kan via het onderstaande formulier. Na het inschrijven van je team is het belangrijk de sponsorpagina aan te maken, hieronder vind je meer info.

Het aanmaken van de sponsorpagina

Om het sponsoren zo praktisch mogelijk te maken, hebben wij ervoor gekozen om een online platform te gebruiken voor het sponsoren, namelijk WhyDonate. Dit platform is makkelijk in gebruik en heeft geen enkele gebruikskosten, waardoor alle donaties ten goede komen aan de Plastic Soup Foundation. De centrale pagina van de doneeractie vindt u terug via deze link. Elk team zal een eigen pagina moeten aanmaken om gesponsord te worden. Dit kost enkele minuten en staat hieronder helemaal uitgelegd. Op deze manier kunnen we dus bijhouden welk team het meeste geld binnenhaalt en dus uiteindelijk kaartjes voor FC Utrecht wint! Het aanmaken van een teampagina voor sponsoring gaat als volgt:

 1. Ga naar: https://whydonate.nl/fundraising/Kampongcleanup2022.
 2. Klik op 'verbind' (rechter zijde).
 3. Registreer je team als organisatie. Geef je organisatie de naam van jouw team, zodat we je team goed kunnen herkennen. Maak iemand van jouw team contactpersoon, zodat diegene verantwoordelijk is voor de communicatie. Vul daarom ook je mobiele nummer in.
 4. Je mag een teamfoto uploaden, dit is niet verplicht.
 5. Vul in: titel (Kampong Voetbal gevolgd jouw team) en een motivatie (typ iets leuks, verplicht, minimaal 150 tekens). Mocht je geen inspiratie hebben, dan geven we je graag een suggestie: "Wij doen mee aan de Mega Kampong Clean-up. Op 15 oktober gaan wij 45 minuten lang keihard ons best doen om Utrecht wat schoner te maken. Uitgerust met prikkers, handschoenen en vuilniszakken zullen wij de wijken van onze mooie stad nog wat mooier maken. Wilt u ons hiervoor sponsoren?
 6. Voeg een afbeelding van je team toe als je dat leuk vindt. Zet de actie zonder einddatum en zonder doelbedrag. Schakel 'verbonden inzamelacties toestaan' uit. Laat 'toon totaal gedoneerd bedrag' aan staan. 
 7. Je komt nu op de teampagina. Klik op het symbooltje met het handje en het hartje (rechtsboven). 
 8. Links in het scherm zie je onderstaande schuifknoppen. Schakel 'maandelijks', 'jaarlijks' en 'fooi box' uit en zorg ervoor dat 'eenmalig' en 'open bedrag' ingeschakeld staan, zoals op onderstaande afbeelding. 
 9. Controleer of alles klopt en druk vervolgens op 'publiceer'. 
 10. Gepubliceerd? Nu kun je delen via een linkje, social media en je kunt zelfs een QR-code aanmaken. 
 11. Stuur deze link naar iedereen waarvan je denkt dat ze deze actie een warm hart toedragen.

De pagina is nu aangemaakt. Doe met je team je best om zoveel mogelijk geld op te halen en wie weet winnen jullie wel kaartjes voor FC Utrecht!

De dag zelf
 • Op zaterdag 15 oktober zullen alle deelnemende teams eerst zelf een wedstrijd spelen. Na deze wedstrijd kan de leider langslopen in het clubhuis bij de afgifteplek. Hier zal iemand van de organisatie staan die je prikkers, handschoenen en vuilniszakken geeft.
 • Verder zal de organisatie ook een wijk aangeven waar je met jouw team de Clean-Up gaat doen. Dit zal nooit verder dan 15 minuten fietsen zijn.
 • Bij aankomst in de wijk kunnen jullie beginnen met het opruimen van afval. Hier zal je 45 minuten mee bezig zijn, als een soort derde helft. Wij zouden het ongelofelijk leuk vinden als de jeugdleden dan hun Kampongshirt aanhebben, zodat Utrecht daadwerkelijk blauw kleurt.
 • Na 45 minuten kan je het afval in de wijk weggooien en is je Clean-Up in principe klaar. Wel moeten diezelfde middag de prikkers en handschoenen terug worden gebracht naar Kampong. De opgegeven contactpersoon wordt door ons gezien als verantwoordelijke hiervoor. Let op: het materiaal is geleend van de Gemeente Utrecht en bij vermissing en/of schade worden de kosten op ons verhaald. Om die reden voelen wij ons genoodzaakt om deze kosten door te berekenen aan jullie team.
 • Tijdens de dag zelf en de week erna kan er ook nog gedoneerd worden.
 • Een tip van ons is om een QR-code te maken van de link van je eigen teampagina (dit kan heel gemakkelijk via een QR code generator) zodat je sponsorpagina kan laten zien aan geìˆnteresseerde voorbijgangers. Heel veel succes!

Mocht u nou toch nog vragen hebben omtrent de Clean-Up, dan kunt u een mailtje sturen naar kampongcleanup@gmaill.com.

De Mega Kampong Clean-Up wordt mede mogelijk gemaakt door onze maatschappelijk partner Hermans & Schuttevaer.

KampongCleanUp-2022-3x2.jpg

Inschrijving Mega Kampong Clean-up

Dit formulier is niet meer actief
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!