• KAMPONG & VOETBALTV

  In februari 2019 is Kampong gestart met VoetbalTV. VoetbalTV is het videoplatform voor amateurvoetbal. VoetbalTV maakt met slimme camera's videoregistraties van onze officiële wedstrijden. We kunnen daarmee wedstrijden ‘live’ meekijken. Daarnaast biedt het trainers de mogelijkheid om het spel te analyseren. VoetbalTV is een initiatief van de KNVB en Talpa Network en is bij ons geïnstalleerd op veld 1.

  Opnames van VoetbalTV

  • Officiële wedstrijden: alleen wedstrijden op heel veld worden door VoetbalTV automatisch opgenomen.  De 6x6 en 8x8 wedstrijden worden helaas niet opgenomen. Deze officiële wedstrijden worden in de VoetbalTV App (zie hieronder voor meer informatie) live uitgezonden.
  • Oefenwedstrijden: oefenwedstrijden kunnen worden opgenomen. Dit kan alleen door trainers/leiders die hier van ons toegang tot hebben gekregen worden gedaan. Zij moeten een eventuele opname handmatig aanzetten.
  • Trainingen: ook trainingen kunnen worden opgenomen. Deze moeten tevens handmatig aangezet worden en dit kan alleen gedaan worden door trainers die hier van ons toegang tot hebben gekregen. Dat er ook andere teams op het veld trainen, maakt niet uit. Er kan ingesteld worden dat de camera zich op een bepaald deel van het veld richt.

  VoetbalTV App
  Het is voor iedereen mogelijk de VoetbalTV App te downloaden in de appstores van Android en iOS. Via deze app is het mogelijk om live wedstrijden te kijken van je favoriete teams, maar ook om samenvattingen te zien van allerlei wedstrijden. Inloggen doe je met je Voetbal.nl account.

  VoetbalTV Analyse
  VoetbalTV Analyse is het platform voor trainers en coaches om wedstrijden uitgebreid te analyseren. Met VoetbalTV Analyse kun je wedstrijden, zowel live als na afloop, voorzien van relevante tags. Op basis van deze wedstrijdbeelden kunnen specifieke momenten uit de wedstrijd worden teruggekeken en besproken worden met het team. Je moet je aanmelden om toegang te krijgen tot het analyseplatform. Trainers die hiervan gebruik willen maken, kunnen zich bij ons melden (manager@kampongvoetbal.nl). Als je via ons bent geregistreerd bij VoetbalTV kun je hier inloggen in de analyse-omgeving. 

  Privacy beleid KNVB
  De KNVB heeft een privacy beleid waar je, om lid te worden van de KNVB, mee akkoord moet gaan. Vanuit dit beleid is de KNVB de samenwerking aangegaan met Talpa Network. Dit maakt ook dat VoetbalTV alleen actief is wanneer er officiële KNVB-wedstrijden op veld 1 gespeeld worden. Is er geen wedstrijd ingepland, dan wordt er ook niet opgenomen.

  De privacy van het opnemen van beeldmateriaal wordt in de omgeving van Talpa en de KNVB geregeld. Er is bij de inrichting van VoetbalTV veel zorg besteed aan privacy, onder meer door advies van diverse externe adviseurs. Kampong Voetbal heeft hier kritisch naar gekeken en is van mening dat de privacy voldoende wordt gewaarborgd. Afwegingen die hierin een rol hebben gespeeld, zijn o.a. dat de camera op dusdanige afstand geplaatst is, dat iemand niet direct herkenbaar is en dat wij nog zes andere velden hebben waar onze leden kunnen voetballen zonder opgenomen te worden.

  Als spelers zelf of ouders niet willen dat hun kind opgenomen wordt , dan zorgen wij er natuurlijk voor dat dit niet gebeurt. Dit zal tot gevolg hebben dat het team waarin hij/zij/jij speelt, niet meer op veld 1 wordt ingepland. Je kunt dit aangeven door een mail te sturen naar manager@kampongvoetbal.nl.

  Wil je meer informatie over de app, het analyseplatform of het privacy beleid van de KNVB en VoetbalTV? Kijk dan op VoetbalTV of KNVB.