• Twee nieuwe Kampong ereleden namens Kampong Voetbal

    Op de nieuwjaarsreceptie zijn meerdere nieuwe ereleden benoemd. Dit keer was het een mooie mix van benoemingen op basis van bestuurlijke verdiensten en op basis van een grote sportieve bijdrage voor Kampong. 

    Voor voetbal viel deze eer ten beurt aan Piet van Ameijde en Diederick Hageraats, 2 grootheden uit de historie van SV Kampong Voetbal.

    Piet van Ameijde, misschien wel de beste voetballer van Kampong ooit. In de jaren zeventig van de vorige eeuw heerste hij op onze velden met een combinatie van techniek, inzicht en passie. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het ontstaan van een serieuze voetbalcultuur op onze club. Hij verzorgt in die gouden jaren de cruciale verbinding tussen de verdediging en de aanval, leidt nooit balverlies, temporiseert met de bal aan een touwtje en coacht zijn medespelers, van de Utrechtse onderbond naar de KNVB. Daarnaast heeft hij veel meer voor Kampong betekend: als scheidsrechter, als trainer en leider van teams en is hij nu als interne scout actief. Hij is niet weg te denken van Kampong: is ontzettend vaak op en langs de velden te zien, is actief bij de jeu de boules.

    Diederick Hageraats speelde de afgelopen 12 jaar in het eerste van Kampong Voetbal. Typisch zo'n speler die net even wat meer brengt. Scoorde in meer dan 400 wedstrijden meer dan 100 goals, waarvan vele op heel belangrijke momenten. En vaak ook nog heel mooie goals ook. Ging altijd voorop in de strijd en wist zijn medespelers ook daarin mee te krijgen. Died is eind vorig seizoen gestopt als speler van het eerste, maar speelt nog wel in het derde. En ook daar scoort hij naar hartenlust. Diederik is ook bestuurlijk vlak actief voor Kampong als lid van de kascommissie, en heeft daar nog een heel mooie toekomst voor zich liggen.

    Namens heel Kampong beiden van harte gefeliciteerd met jullie benoeming!