• BENJAMINS

 • Lid worden
  Vanaf het jaar dat kinderen 4 worden kunnen zij lid worden van Kampong Voetbal en gaan dan deelnemen aan Benjamin-Voetbal.

  Helaas hebben wij te maken met wachtlijsten, het is daarom zeer aan te bevelen je kind al op te geven voor het 4 jaar is. Wij plaatsen hem/haar dan op de wachtlijst van het geboortejaar van het kind.
  Voor het indelen hanteren we in volgorde van gewicht de volgende criteria:
  • Heeft het kind al familie (gezinsleden) bij Kampong
  • Zijn de ouders bereid een actieve bijdrage aan Kampong te leveren (denk aan trainen/coachen)
  • De volgorde van aanmelding
  Een voetbalseizoen loopt van begin september tot eind juni met een winterstop in dec/jan.

  In de zomermaanden doen onze coördinatoren hard hun best om de nieuwe teams samen te stellen met behulp van de wachtlijsten. De nieuwe indelingen zijn doorgaans voor de zomervakantie bekend.

  Trainingen
  De teams bestaan uit 10 kinderen en 2 coaches. De teams hebben bekende namen uit de eredivisie en zijn daarom ook goed te onthouden voor de kinderen.
  De jongste Benjamins, de 4 en 5 jarigen, trainen op zaterdagochtend van 09.00 tot 10.00 op de Domeinen.
  De oudste benjamins, de 6 jarigen, trainen van 10.15 tot 11.15 op de Domeinen.
  In de 2e helft van het seizoen zal er voor deze groep een interne 4 -tegen-4 competitie gestart worden op de zaterdag en zullen zij op woensdagmiddag gaan trainen. Dit ter voorbereiding op de KNVB competitie.

  Afgelastingen
  De communicatie rondom afgelastingen loopt via onze website en social media. Bij slechte weersomstandigheden zullen wij uiterlijk zaterdagmorgen om 8 uur op de website communiceren of de Benjamins-trainingen door gaan.

  Kleding en schoenen
  Voetbalkleding kan gekocht worden in onze webshop.
  Voetbalschoenen met vaste noppen en scheenbeschermers zijn verplicht, ook al bij de Benjamins.
  Dit niet omdat er al ruw gevoetbald zou worden, maar met name omdat de noppen nodig zijn voor grip op het veld en de beenbeschermers voor de bal en onbedoeld lichamelijk contact met medespelers. Daarnaast is de bal op deze leeftijd de grootste weerstand en kinderen zonder scheenbeschermers hebben last als de bal direct tegen hun schenen aan komt.
  Zowel op natuur- als kunstgras spelen de Benjamins op hetzelfde schoeisel.

  Ouders langs de lijn
  Wij vinden het leuk wanneer ouders tijdens de training blijven kijken en moedigen betrokkenheid aan, maar willen hen wel vragen de training over te laten aan de coaches op het veld.Aanmoedigen is uiteraard welkom.

  Daarnaast willen wij ouders vragen niet in het veld te gaan staan, maar bij voorkeur aan de kopzijde van een veld, achter de doeltjes. Dit omdat de veldjes relatief smal zijn en de kinderen zich niet altijd houden aan de zijlijn en nogal eens zwerven over het veld. Ouders langs de lange zijde kunnen zo onbedoeld meegenomen worden in het speelveld.

  Extra activiteiten
  Een paar keer per jaar vinden er speciale activiteiten plaats zoals het Pannenkoeken-toernooi bij de start van het seizoen of het afsluitende toernooi in juni. Voor en tijdens de organisatie van een dergelijk evenement kunnen de coördinatoren veel extra handjes gebruiken. Hiervoor zullen ouders van Benjamins regelmatig benaderd worden. Vind je het leuk om met dit soort evenementen mee te helpen dan ben je uiteraard welkom om je ook al eerder op te geven bij de coördinator van jouw kind.

  Bijgaand is per team te zien uit welk geboortejaar spelers/speelsters komen. 

   

 •  

  Go Ahead Eagles

  2011

  Heracles

  2011

  NEC

  2011

  PSV

  2011

  RKC

  2011

  Roda JC

  2011

  Vitesse

  2011

  VVV

  2011

  AZ

  2012

  FC Utrecht

  2012

  Feyenoord

  2012

  Groningen

  2012

  Heerenveen

  2012

  NAC

  2012

  Sparta

  2012

  Twente

  2012

  Willem II

  2012

  ADO

  2013

  Ajax

  2013

  Excelsior

  2013