• Rob Schonk is overleden  -  een Kamponger is heen gegaan


  Gisteren ontvingen wij het intens verdrietige bericht dat Kamponger Rob Schonk dinsdagavond 7 november uit het leven is gestapt. Dit nieuws kwam totaal onverwacht. Op de Hans Crétoncup 2016 deed Rob nog mee om veel oud-teamgenoten en Kampongers weer eens te zien en te spreken. Rob poortte niemand die middag, voor de afwisseling maar lachte wel wat af bij het ophalen van oude herinneringen.

  Rob voetbalde van jongst af aan bij Kampong en schopte het, dankzij zijn inzet en linksbenigheid onder Cienus van Kooten, tot linksback van Kampong 1. Hij werd in 1980 kampioen van de 4e klasse met Kampong 1 maar de meeste jaren in de senioren speelde Rob centraal of links achterin in het tweede elftal. En met dat team werd Rob vervolgens nog een paar keer kampioen. Rob voetbalde bijna 20 jaar in de senioren en is ook nog jeugdleider en senioren trainer-coach op Kampong geweest.

  Rob was buiten het veld, ver buiten het veld, een vreselijk zachtaardige man. Maar net erbuiten en binnen de lijnen was Rob een fanaticus. Rob had het vermogen om een rustig voortkabbelende wedstrijd met een onverwachte forse charge op een tegenstander, volledig in vuur en vlam te schieten. De rest van de wedstrijd sprongen wij dan extra hoog op om vliegende tackles van boze tegenstanders te ontwijken. En Rob? Rob genoot van de strijd en het ‘mannelijke voetbal’.

  Naast voetballen heeft Rob ook jarenlang zeer verdienstelijk getennist bij Kampong. Hij speelde competitie met onder anderen Paul de Ronde en werd een paar keer clubkampioen.

  Rob, het doet ons pijn te weten dat het leven voor jou blijkbaar te zwaar was en we hopen dat je nu je rust hebt gevonden.

  Onze gedachten zijn bij Karin en de familie van Rob. Wij wensen hun heel veel sterkte met het dragen en verwerken van dit enorme verlies.

  Namens heel veel oud-teamgenoten en andere Kampongers,

  Rob, het was een voorrecht jou te kennen. Rust zacht!

   

  rouwkaart Rob Spronk