• Rik Schrurs met ingang van het nieuwe seizoen Hoofd Jeugd Opleiding van de onderbouw

    Rik Schrurs is met ingang van het nieuwe seizoen Hoofd Jeugd Opleiding van de onderbouw (Benjamins t/m O12).
    Hij zette vanmiddag zijn handtekening onder het contract in het bijzijn van Kees Jongkind, bestuurslid technische zaken.

    Rik Schrurs (32) is een kind van de club. Hij is begonnen als 10-jarige bij de D-pupillen en verdedigde uiteindelijk jarenlang het doel in Kampong 1. Ook is hij een van de drijvende krachten achter de Kampong voetbaldagen in de schoolvakanties.

    "We zijn heel blij dat Rik ja heeft gezegd. Deze functie past hem als een jas" , aldus bestuurslid Jongkind. "Hij weet als geen ander kinderen en trainers te enthousiasmeren. Ik ben ervan overtuigd dat onder leiding van Rik en Nigel Pluk (HJO midden- en bovenbouw) de kwaliteit van onze jeugdtrainers omhoog gaat."

    Een van de zaken waarmee Schrurs aan de slag gaat, is de training van de Benjamins. Onlangs is besloten om in deze lichting de ICT methode te gaan gebruiken. Deze is ontwikkeld door de ervaren voetbaltrainer André Sleurink. Het is een trainingsmethodiek door middel waarvan jonge kinderen spelenderwijs kennismaken met voetbal. Schrurs gaat deze werkwijze komend seizoen introduceren bij de 5- en 6-jarigen.