• Seizoen 2018-2019, tweede klasse B KNVB

  Kampong start het seizoen met een onverwachte nederlaag tegen Weesp. Het speelt met veel invallers vanwege vakanties. Na een 0-0 ruststand gaat Kampong in de tweede helft drukken. Een half uur voor tijd maakt Weesp na een mooie aanval de 0-1 en geeft deze voorsprong niet meer weg. Een week later wordt in Vleuten tegen PVCV gespeeld. Kampong wint met veel pijn en moeite, en heeft zelfs de hulp van de scheidsrechter nodig. Siemen Eijkemans zorgt een kwartier voor tijd uit een onterecht verkregen strafschop voor 0-1. Daan Groot Zwaaftink en nogmaals Siemen Eijkemans zorgen voor een 0-3 eindstand. Op zondag 7 oktober wordt Nieuw Utrecht thuis met 6-1 verslagen. Victor Verpalen komt alleen voor de keeper en maakt 1-0. Merijn Muskens, Rogier Gerritsen, (weer) Victor Verpalen en Siemen Eijkemans zorgen voor 2-0, 3-0, 4-0 en 5-0. Na rust komt Nieuw Utrecht terug tot 5-1, maar Leon Lenders bepaalt de eindstand op 6-1.

  In en tegen Hooglanderveen speelt Kampong op zondag 14 oktober een draak van een wedstrijd en verliest kansloos met 3-0. Kampong herstelt zich een week later door thuis met 6-1 te winnen van het dan nog ongeslagen Roda ’23. Roda ’23 komt na een kwartier op 0-1, maar Merijn Muskens, Victor Verpalen en Rogier Gerritsen zorgen voor een 3-1 ruststand. In de tweede helft scoren Rogier Gerritsen, Merijn Muskens en Daan van der Ster, waarmee de 6-1 eindstand is bereikt. Op zondag 28 oktober wordt in Amsterdam met 2-5 gewonnen bij DWS. Kampong komt al snel op 0-1, waarna Rogier Gerritsen na een half uur de 0-2 maakt, tevens de ruststand. Merijn Muskens maakt na rust 0-3 en 0-4, waarna DWS door een rode kaart met tien man verder moet. Na twee onnodige tegengoals zorgt Corne Parol voor een 2-5 eindstand.

  Op zondag 4 november verplettert Kampong Elinkwijk op de Laan van Maarschalkerweerd voor het oog van 500 toeschouwers. Het wordt maar liefst 8-1. Doelpuntenmakers zijn Merijn Muskens (3x), Victor Verpalen (2x), Rogier Gerritsen, Siemen Eijkemans en Hamza Azouagh. In Amersfoort komt Kampong op 18 november op 0-1 door Merijn Muskens, maar Quick maakt uit het niets de 1-1 nadat ze voor het eerst in de wedstrijd de middenlijn zijn gepasseerd. Nog voor rust maakt Quick zelfs 2-1, waar Kampong eigenlijk ruim voor had moeten staan. In de tweede helft schiet Victor Verpalen Kampong naar 2-2, maar Quick komt wederom op voorsprong: 3-2. Victor Verpalen beslist de eindstand op 3-3 uit een counter. In Amsterdam wordt Kampong op 25 november volledig overklast en verliest het met 4-0 kansloos tegen koploper SDZ. Op 2 december wordt thuis tegen Pancratius revanche genomen en in de regen met 6-0 gewonnen. Doelpuntenmakers Daan Groot Zwaaftink, Victor Verpalen, Hamza Azouagh en Merijn Muskens (3x). Op zondag 9 december wordt in en tegen Soest met 0-0 gelijk gespeeld.

  Na de winterstop begint Kampong aan een zware uitwedstrijd bij SCH ’44 in Harmelen. Op zondag 20 januari komt Kampong op 0-1 door Victor Verpalen op aangeven van Hamza Azouagh. Daan Groot Zwaaftink vergroot de voorsprong naar 0-2, tevens de ruststand. SCH ’44 bleef dreigend en had een overwicht, maar verder dan 1-2 komt men niet. Een zwaarbevochten overwinning tegen een directe concurrent. Bij stadgenoot Elinkwijk komt Kampong op 27 januari in de eerste helft na een half uur op een 0-1 voorsprong door Hamza Azouagh. Daan Groot Zwaaftink verdubbelt de voorsprong door een rebound van een schot van Daan van der Ster van dichtbij binnen te tikken. Ruststand 0-2. Na tien minuten in de tweede helft gooit Leon Lenders de deur op slot door koppend de 0-3 te maken uit een corner van Daan van der Ster. Uit een vrije trap van 40 meter maakt Elinkwijk nog 1-3, maar daar blijft het bij.

  Op zondag 3 februari speelt Kampong thuis tegen Quick 1890. Na een 0-0 ruststand komt Kampong in de tweede helft op voorsprong door Daan van der Ster. Quick komt echter al snel terug naar 1-1. Twintig minuten voor tijd maakt Hamza Azouagh na een dribbel de bevrijdende 2-1. Merijn Muskens en Siemen Eijkemans bepalen de eindstand op 4-1. In en tegen Weesp komt Kampong op 10 februari al snel op 0-1 door Maxime Yenga. Uit een vrije trap van Daan van der Ster wordt het 0-2, waarna Weesp al snel tegen scoort: 1-2 bij rust. Siemen Eijkemans zorgt vlak na rust voor 1-3, maar weer scoort Weesp snel tegen. Weer Siemen Eijkemans zorgt voor de 2-4, maar ook weer scoort Weesp de 3-4. Uit een corner scoort Siemen Eijkemans de 3-5 en 3-6, tevens de eindstand. In een slechte wedstrijd wint Kampong op zondag 17 februari met 3-0 van PVCV na een 0-0 ruststand. Doelpunten van Siemen Eijkemans (2x) en Daan Groot Zwaaftink (vrije trap).

  Kampong haalt op zondag 24 februari thuis hard uit tegen laagvlieger Abcoude. Het wordt 8-1 na een 3-0 ruststand. Doelpuntenmakers zijn Hamza Azouagh (2x), Leon Lenders (2x), Siemen Eijkemans (2x) en Daan van der Ster (2x). Op zondag 10 maart treedt Kampong onder erbarmelijke weersomstandigheden in Amstelveen aan tegen Roda ’23. Kampong komt binnen een half uur met 2-0 achter, maar Daan van der Ster en Leon Lenders zorgen voor een 2-2 rust- en eindstand. Op een winderige zondag 17 maart wordt DWS op de Laan van Maarschalkerweerd met 4-0 afgedroogd. Siemen Eijkemans zorgt voor een 1-0 ruststand. Na rust scoort Victor Verpalen de 2-0, waarna Siemen Eijkemans zijn hattrick vervolmaakt.

  Op zondag 24 maart speelt Kampong de belangrijke thuiswedstrijd tegen directe concurrent SCH ’44. Na een 0-0 ruststand komt Kampong op voorsprong door Rogier Gerritsen. Drie minuten later is het echter alweer gelijk. Twintig minuten voor tijd maakt SCH ’44 de winnende. Koploper SDZ wint deze dag, waardoor het gat weer zes punten wordt. In en tegen Abcoude wordt op zondag 7 april met 0-3 gewonnen. Siemen Eijkemans zorgt voor 0-1 en nog voor rust maakt Daan Groot Zwaaftink de 0-2. Victor Verpalen bepaalt na rust de eindstand op 0-3. Op zondag 14 april vermorzelt Kampong directe concurrent SO Soest thuis met 6-0, na een 5-0 ruststand. Een eigen doelpunt, vier keer Siemen Eijkemans en Victor Verpalen de doelpuntenmakers. Bij Pancratius komt Kampong op zondag 22 april op een 0-1 voorsprong door Siemen Eijkemans, maar heeft het daarna moeilijk. Pancratius maakt gelijk, maar vlak voor rust scoort Daan Groot Zwaaftink uit een vrije trap de 1-2. In de tweede helft is Pancratius sterker, maar uit een counter maakt Merijn Muskens in de laatste minuut de bevrijdende 1-3.

  De topper thuis tegen koploper SDZ wordt op zondag 12 mei gespeeld. SDZ blijkt een hecht collectief en gaat met een 0-1 voorsprong de rust in. Vlak voor tijd maakt Leon Lenders de 1-1 uit een ingooi, maar SDZ trekt aan het langste eind door een counter haarfijn af te ronden. Hiermee is SDZ kampioen geworden. Een week later wordt bij Nieuw Utrecht in een onprettige wedstrijd op een heel slecht veld met 0-6 gewonnen. Debutant Marc Visser maakt de 0-1. Na rust zorgen Hamza Azouagh, een eigen doelpunt, Corne Parol, Rogier Gerritsen en Victor Verpalen voor een de 0-6 eindstand. Ook keeper Job Peeters maakt deze wedstrijd zijn debuut. De laatste wedstrijd van de reguliere competitie speelt Kampong thuis tegen Hooglanderveen. Na een 0-1 ruststand kopt Marc Visser de 1-1 binnen, waarna Merijn Muskens op aangeven van Victor Verpalen de 2-1 maakt. Remy van de Bosch bepaalt de eindstand op 3-1. Kampong eindigt op de tweede plaats in de competitie.

  Kampong speelt nacompetitie en start thuis tegen Assendelft op zondag 2 juni. Ondanks een groot veldoverwicht voor Kampong en een rode kaart voor de bezoekers eindigt de wedstrijd teleurstellend in 0-1. Het seizoen eindigt hiermee, Kampong blijft in de tweede klas.

  Met heel veel dank aan Bart-Jan Bekooy