• Kampong sportman/vrouw van het jaar 2017

  Wie wordt Kampong Sporter 2017???
  Kampongers Diederik Hageraats, Malou Phenninckx en Sander de Wijn zijn dit jaar genomineerd voor de prestigieuze jaarlijkse verkiezing tot Sportman of Sportvrouw van omnivereniging S.V. Kampong. De winnaar wordt op 14 januari 2018 tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in het Clubhuis bekend gemaakt. ??De motivatie achter de nominaties (in alfabetische volgorde) zijn:

  Diederik Hageraats, ook wel bekend als Chi, heeft de afgelopen 12 jaar zeer regelmatig het belang van zijn aanwezigheid in het 1e voetbalelftal van Kampong laten zien. Zijn instinct om op het juiste moment op de juiste plek te zijn, resulteerde in 111 doelpunten in de reguliere competitie, 19 in de beker- en 6 in de nacompetitie. Aan het einde van vorig seizoen koos Diederik voor zijn maatschappelijke carrière en gezin wat deze nominatie voor hem extra bijzonder maakt. Hij speelt overigens nog wel in het 3e elftal en scoort ook daar naar hartenlust.  

  Malou Phenninckx is niet meer weg te denken op het middenveld van dames 1 hockey. De aanvoerster is sinds het seizoen 2016/2017 ook weer terug te vinden op de internationale toernooien als speelster van Oranje. In die hoedanigheid won zij goud op het EK in Amstelveen en speelde de 26-jarige haar 50e interland tijdens de HWL in Auckland, Nieuw Zeeland waar ook het hoogste podium bereikt werd.

  Sander de Wijn valt niet voor de eerste keer een nominatie voor deze prestigieuze titel te beurt. In de inmiddels bijna 10 jaar dat ‘Sannie’ voor het eerste herenteam van Kampong speelt, is de eerder benoemde ballerina inmiddels een echte prima doña die binnen de ploeg keer op keer laat zien hoe belangrijk hij is. Met het behalen van de landstitel in 2017 is de 32 jaar durende ban opgeheven en staan de heren van Kampong weer helder op de kaart als the team to beat. Ook de Oranje heren hielden de beker in eigen land tijdens het EK in Amstelveen in 2017.

  Deze genomineerden werden gekozen uit een ‘longlist’ van Kampongers, die wij niet ongenoemd willen laten. Quirijn Caspers, Alexander Cox, Martijn van der Graaf, Daan Groot Zwaaftink, David Harte, Martijn Havenga, Constantijn Jonker, Björn Kellerman, Willeke Kemp, Robbert  Kemperman en Jolien van Vliet completeren de lijst door hun bijzondere prestaties op de velden van Kampong.

  De verkiezing van Sportman/Sportvrouw wordt al 30 jaar georganiseerd door de Commissie Sportman/Sportvrouw van Kampong. Deze onafhankelijke commissie bestaat thans uit 21 betrokken leden uit de verschillende takken van sport op Kampong. ??Om in aanmerking te komen voor deze jaarlijkse verkiezing, moet de sporter voor Kampong een (inter)nationaal of lokaal belangrijke prestatie hebben verricht. Teams komen niet in aanmerking.

  De winnaar Sportman of Sportvrouw ontvangt een prijs van 500 euro. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door Groenland Counsel.
  De prijzen voor de andere genomineerden worden beschikbaar gesteld door Bas Makelaars, Sleper Schilderwerken en Eerlijk met Recht.
  Wij zijn deze sponsoren zeer erkentelijk voor hun bijdragen, zonder hen waren de prijzen voor Sportman/vrouw van Kampong niet mogelijk geweest.