• Nieuw bij Kampong: Fysieke test voor jeugdspelers!

  Met ingang van het nieuwe seizoen kunnen Kampong-spelers uit selectieteams in de midden- en bovenbouw (JO13 t/m JO18) fysiek worden getest. Deze tests vinden drie keer per seizoen plaats en worden uitgevoerd door Roy Schaaij van FysioHolland Medicort.
  Hij legt uit wat de bedoeling is.

  Waarom worden deze testen gedaan?

  De belangrijkste twee redenen voor het testen zijn; het voorkomen van blessures en het meer inzicht krijgen van de groeispurt.
  Tijdens de laatste groeispurt (bij jongeren tussen de 12 en 17 jaar) zien we de grootste toename van blessures. Door de spelers te volgens in de tijd krijgen we meer inzicht wanneer de groeispurt per individu plaatsvindt en welke invloed dit heeft op de fysieke ontwikkeling van het kind. Denk hierbij aan sprongkracht, snelheid, balvaardigheid, conditie, etc…
  Daarnaast volgen we de spelers voor een langere tijd (van O13 t/m het eerste elftal) in hun ontwikkeling en kunnen we daardoor ook zien hoe de de speler zich fysiek ontwikkelt en hoe wij de trainingen daarop kunnen aanpassen (als dit nodig is).
  Tenslotte zal de data (na toestemming) gebruikt worden voor onderzoek. Ik ben momenteel bezig met onderzoek waarop ik antwoord wil krijgen op de vraag welke invloed de groeispurt heeft op de motorische en fysieke ontwikkelingen en het krijgen van blessures van het (top)sportende kind.
   
  Waaruit bestaat de test?

  De testen bestaan uit meten/wegen, dit om de groeispurt goed in kaart te brengen en daarnaast motorische en fysieke vaardigheden die nodig zijn bij voetbal, zoals sprinten, wenden/keren, balvaardigheid, sprongkracht en conditie.
  De testen zullen drie keer per seizoen afgenomen worden.
   
  Wat wordt er met de uitslagen gedaan?

  Iedere ouder en/of kind krijgt een link met een inlog doorgestuurd vanuit Young Elite Sport Consultants/ Skills Intelligence. Middels deze inlog wordt (wel of geen) toestemming gegeven dat de testen gedeeld mogen worden met trainers/coaches en (anoniem) voor onderzoek.
  De testen worden direct ingevoerd in het systeem en de dag na de test kunnen kind en ouders direct de resultaten inzien en bij meerdere testen kan dan ook de voortgang vergeleken worden.
  De trainers/coaches krijgen per team inzicht in de gehele spelersgroep. Hierbij kunnen zij de data vergelijken per individu, per team of zelfs per linie.
   
  Mag dit volgens de AVG?

  Ja, het systeem (Skills Intelligence) voldoet aan alle voorwaarden volgens de AVG wet. Bij de aanmeldingslink kunnen de documenten ingezien worden aan welke juridische- en beveiligingsvoorwaarden het systeem voldoet.
   
  Zijn er meer clubs die dit doen?

  Veel voetbalclubs testen tegenwoordig veel van hun jeugdteams. Dit is op verschillende niveaus en door test afnemers. FysioHolland Medicort werkt samen met Young Elite Sport Consultants/ Skills Intelligence omdat zij veel testen afnemen binnen verschillende sporten; voetbal, hockey, basketbal, tennis, turnen.
  In het filmpje zien jullie een testdag bij FC Eindhoven.

  https://vimeo.com/509172463

  Binnenkort krijgen alle selectiespelers in de midden- en bovenbouw een link waarmee ze zich kunnen aanmelden. Deelname is niet verplicht.
  Het kost 15 euro per persoon per seizoen.

  De planning voor de eerste testdag is:
  Dinsdag 24 augustus:
  O16-1 van 09.00 – 10.30 uur
  O17-1 van 11.00 – 12.30 uur
  O17-2 van 13.00 – 14.30 uur
  018-1 van 15.00 – 16.30
  Locatie: veld 1 of 2

  Donderdag 26 augustus:
  O13-1 & O13-2 van 09.00 – 11.30
  O14-1 & O14-2 van 11.30 – 14.00
  O15-1 & O15-2 van 14.00 – 16.30
  Locatie: De Domeinen

  Ook spelers uit breedteteams in de midden- en bovenbouw kunnen zich aanmelden. Bij voldoende animo wordt voor hen een extra testmoment ingepland.