• O17-1 PROMOVEERT NAAR DERDE DIVISIE

  Kampong O17-1 heeft de unieke promotie bewerkstelligd naar de 3e Divisie door de nacompetitiefinale van WV-HEDW O17-1 te winnen met 1-0. Op het Amsterdamse Sportpark Middenmeer speelde Kampong een uitwedstrijd, maar gesteund door een grote groep Utrechtse supporters voelde het vanaf de warming-up al een thuiswedstrijd.  Door de winst in de tweede periode mocht Kampong als hoogstgeplaatste team uit de 4e divisie F deelnemen aan de nacompetitie. Na overwinningen in de nacompetitie, beide met 3-2 na verlenging, tegen Purmersteijn O17-1 en Houten O17-1 mocht Kampong in de finale aantreden tegen Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Winnen (WV-HEDW).

  Om 13:30 begonnen de Amsterdammers  aan de wedstrijd. Kampong, spelend in de opvallende rode sokken, had het eerste kwartier moeite om in de wedstrijd te komen. Met name door veel overtredingen op eigen helft, kreeg WV-HEDW veel vrije trappen te nemen die een aantal keer gevaarlijk werden. Na het eerste kwartier kwam Kampong beter in de wedstrijd en dit resulteerde in een aantal snelle uitbraken via Bob (voet) en Leon (hoofd) die net naast gingen.  Bij beide teams bleven de standaardsituaties het belangrijkste wapen.  WV-HEDW probeerde Kampong te verrassen met veel varianten, terwijl Kampong de luchtmacht probeerde te bereiken met gevaarlijke indraaiende voorzetten.

  Beide teams zochten met de brilstand de kleedkamer op. Met in het achterhoofd van de twee eerdere nacompetitiewedstrijden, wisten alle Kampong supporters dat het ook vandaag (weer) een lange middag kon worden.

  Kampong kwam in de tweede helft beter uit de kleedkamer en kreeg steeds meer grip op het bewegelijke middenveld van WV. Na een kleine 10 minuten werd vlak buiten de 16meter een overtreding begaan. Kampong haalde zijn specialiteit van het huis van stal: een indraaiende bal richting het hoofd van Coos. Wat heet! Hans gaf de bal perfect voor en Coos, kon na een slim blok van Jesse, de bal vrij inkoppen. Na de twee goals in de halve finale, was dit al zijn 3e nacompetitiedoelpunt als centrale verdediger.

  Bekijk de winnende goal hier

  Het laatste half uur bleef Kampong keihard werken. Zelfs als de tegenstander in de buurt kwam van de 16 meter, sprongen twee verdedigers voor de bal. Daarnaast ronselde Ruben, net als in de eerste helft, een aantal ballen katachtig uit de goal. Wellicht waren de grootste mogelijkheden voor Kampong, maar een drietal keren werd een overtalsituatie niet goed uitgespeeld. Er kwam nog één OEI-momentje toen, notabene in de derde minuut van blessuretijd, nummer 10 van WV nog naar de grond ging binnen de 16 meter. De scheidsrechter gaf resoluut een tweede gele kaart aan de nummer 10 van WV voor een schwalbe.

  Na zeven(!) slopende minuten floot scheidsrechter Bakkali Yakhlef af en kon deze unieke promotie gevierd worden. Een groot aantal meegereisde supporter deed dit samen met de spelers op het veld. Uit de kelen klonk: ‘’Helemaal niets in Amsterdam’’, "Kampong is een voetbalclub’’ en de Uuuuuu-oerkreet. Met name de support in deze nacompetitie kenmerkt onze vereniging, want vele mensen waren betrokken bij dit succes. Na de historische promotie naar de 2e Divisie voor O19-1, mag komend seizoen de O17-1 voor het eerst in de geschiedenis van Kampong Voetbal gaan aantreden in de 3e Divisie.