• Kampong velden voorzien van duurzame LED verlichting

  19 voetbal-, hockey- en tennisvelden SV Kampong voorzien van duurzame LED-verlichting


  SV Kampong Hockey, SV Kampong Voetbal en SV Kampong Tennis gaan al hun 19 velden voorzien van LED-verlichting als onderdeel van hun duurzaamheidsbeleid. In november is reeds met de aanleg begonnen. De voetbal- en tennisvelden zijn nu voorzien van LED-verlichting.  Streven is dat nog voor het voorjaar van 2021 dit omvangrijke project klaar is.  De LED-verlichting wordt aangelegd door Twelve Lighting.
  De sportverenigingen streven sinds enige tijd naar grotere duurzaamheid op diverse vlakken. Zo is het nieuwe clubhuis sinds 2017 als een van de eerste panden in Utrecht van het gas af en werkt de verwarming met warmtepompen, die goeddeels door de zonnecollectoren op de daken worden gevoed.
  Met nieuwe LED-verlichting zet SV Kampong een belangrijke volgende stap. LED-verlichting heeft als voordeel een betere lichtopbrengst zodat er veiliger gesport kan worden. Daarnaast blijft de lichtopbrengst van de lampen, met de hoogste lumen/watt verhouding (>160) in de markt, ook na een groot aantal branduren constant, zijn ze onderhoudsvrij en zorgen ze voor minder licht overlast in de naaste omgeving. Daarnaast verbruiken de lampen zeker 50% minder energie. De bediening door middel van de Sport-LED app biedt mogelijkheden om seizoensgebonden timers in te stellen, lichtintensiteit te dimmen naar trainingsstanden en te schakelen per scene (van heel naar half veld). Hierdoor is het mogelijk om een extra besparing te realiseren van 10% tot 30%!
  De samenwerking tussen SV Kampong en Twelve Lighting is gestart en beide partijen kijken uit naar een goede en succesvolle samenwerkingstoekomst.
  Over SV Kampong. Samen vormen Kampong Hockey, Kampong Voetbal, Kampong Tennis, Kampong Cricket, Kampong Squash en Kampong Jeu de Boules de grootste (omni)sportvereniging van Europa met ruim 6.500 leden. Kampong is opgericht in 1902. Kampong Hockey is een van Nederlands bekendste en de grootste hockeyclub en Kampong Voetbal speelt komend seizoen voetbal in de eerste klasse. Hoofdsponsor van Kampong Hockey en van Kampong Voetbal is Rabobank Utrecht en omstreken.
  Over Twelve Lighting. Twelve Lighting is een samenwerking tussen Twelve en Firefly. Twelve heeft haar roots in de sport liggen. Met 3.000 sportclubs als klant kan Twelve worden omschreven als dé sportclub specialist van Nederland. Firefly is inmiddels meer dan 5 jaar actief met haar eigen armaturen in de LED-industrie en kan worden gezien als de opkomende LED-expert. Met het bundelen van deze twee krachten is er een samenwerking ontstaat die sportclubs volledig ontzorgt in het verduurzamen van de sportvereniging met ledverlichting. Inmiddels heeft Twelve Lighting ruim 30 sportclubs geholpen.