• Kampong en Corona: tot 6 april blijven we dicht (dit bericht wordt bij nieuwe ontwikkelingen geüpdatet)

  26 maart 2020:

  Update vanuit het bestuur:

  We mogen voorlopig niet voetballen

  De maatregelen van de overheid betekenen praktisch dat we niet op de velden mogen spelen, trainen of zelfs samenkomen. Het clubhuis is eveneens gesloten. Deze maatregelen gelden in ieder geval nog tot 6 april. De verwachting is dat begin volgende week bekend wordt óf en voor hoe lang bestaande maatregelen verlengd worden, en of er nieuwe maatregelen nodig zijn. Hoewel er in de eerste dagen van de maatregelen nog veel gevoetbald is op de velden, zien we nu dat iedereen zich goed aan de maatregelen houdt. Top! En hoe vervelend ook: blijf je aan de regels houden om samen het virus in te dammen. 

  Gevolgen voor iedereen

  Duidelijk is dat de maatregelen betekenen dat er voorlopig niet gespeeld en getraind wordt. We zijn doorlopend op zoek naar creatieve alternatieven. De online challenges die binnen de jeugd rondgaan, zijn hiervan een voorbeeld. Ook het delen van de leukste filmpjes op onze socials dragen bij aan het verbonden blijven bij je team en de club! Mocht je nog creatieve ideeën hebben, laat het ons ook weten.  

  Heel voorzichtig kijken we ook vooruit: hopelijk kunnen we aan het einde van het seizoen een aantal activiteiten inhalen. Omdat de duur van de maatregelen nog onduidelijk is, is plannen nog lastig.  NOC*NSF is met het ministerie van VWS in overleg wat de nieuwe maatregelen van afgelopen 23 maart praktisch betekenen voor bijvoorbeeld sporten in de buitenruimte en voor de competities. We houden jullie uiteraard op de hoogte!

  Financiële consequenties

  Er zijn helaas ook financiële gevolgen. Als bestuur voelen we hier een grote verantwoordelijkheid. We hebben veel vrijwilligers en ook een aantal betaalde medewerkers. Samen met ons houden zij onze club overeind en zijn ze (deels) van hun inkomsten afhankelijk van Kampong Voetbal. Uiteraard lopen voor ons ook de kosten door die we hebben voor veldhuur, de accommodatie, etc. Dit geldt ook voor onze collega-verenigingen en Nummer Veertien. 

  We zitten er bovenop om Kampong als vereniging gezond te houden en zijn met diverse instanties in gesprek om ook gezond deze crisis uit te komen.

  De hekken zijn helaas echt op slot

  Niet alleen het clubhuis is dicht, maar ook het terrein van Kampong is afgesloten. De hekken zijn dicht en de velden zijn verboden terrein geworden. Kom dus geen balletje trappen, want daarmee riskeer je nu een boete en dat is zonde, toch?

  We zullen de leden vanuit het bestuur regelmatig via de mail op de hoogte houden van de ontwikkelingen en hopen jullie allen in goede gezondheid, zo snel als het kan, weer op de velden en langs de lijn te mogen begroeten.

  17 maart 2020:

  Helaas constateren we dat, ondanks dat het sportpark gesloten is, veel kinderen en jongeren gebruik maken van onze velden om een balletje te trappen. We begrijpen dat het mooie weer en de 'vrije' tijd heel aanlokkelijk werken om het veld op te gaan, maar dit past totaal niet bij het advies van de regering en het RIVM om elkaar niet op te zoeken. Blijf daarom lekker thuis en zoek elkaar niet op.
  We doen ook een dringend beroep op de ouders om hierin hun verantwoordelijkheid te nemen en te zorgen dat de kinderen niet naar het sportpark gaan.

  Bedankt voor je medewerking!

  15 maart 2020: 

  De Nederlandse overheid heeft zondagmiddag 15 maart besloten dat alle sportverenigingen en sportcomplexen in Nederland hun deuren moeten sluiten, in elk geval tot en met 6 april. Kampong was natuurlijk al gesloten en alle activiteiten waren afgelast/uitgesteld, maar de periode is nu dus verlengd tot in ieder geval 6 april. 

  Het is ook niet mogelijk om op eigen initiatief gebruik te maken van de velden. We willen juist de maatregelen opvolgen die er zoveel mogelijk aan bijdragen het Coronavirus daar waar mogelijk in te dammen. Wij verzoeken iedereen ook om niet elders te gaan trainen/sporten.

  Alle activiteiten die er de komende 3 weken op de agenda stonden, waaronder natuurlijk trainingen en wedstrijden, maar ook bijvoorbeeld het C-Feest, Seniorenborrels, etc., zijn allemaal geschrapt. Voor het Kampong C-jeugdfeest wordt een nieuwe datum gezocht, gekochte tickets blijven geldig! De organisatie houdt degenen die een ticket hebben op de hoogte. 

  13 maart 2020: 

  Vanaf vrijdag 13 maart is het clubhuis tot nader bericht gesloten is. De bedrijven Fysio Holland Medicort, Partou en Ubuntu-sport (die bij ons in het Clubhuis gehuisvest zijn) blijven open en zijn via hun eigen ingang aan het terras bij het clubhuis te bereiken.

  12 maart 2020:

  Tot 1 april zijn er geen voetbalwedstrijden in heel Nederland en trainingen op Kampong zijn tot nader order afgelast. Hiermee reageren we direct op de persconferentie van vanmiddag en de maatregelen die de KNVB heeft genomen.

  Algemene informatie

  Corona in het kort

  • Het virus verspreidt zich vooral via hoest- en niesdruppeltjes die kort in de lucht hangen. Wie geen symptomen vertoont, vormt ook een besmettingsgevaar.
  • Een geïnfecteerde persoon besmet gemiddeld twee à drie anderen. Dit cijfer daalt echter door alle voorzorgsmaatregelen.
  • Verreweg de meesten hebben milde (griepachtige) klachten.

  Op de hoogte blijven?

  • Meer informatie lees je op de site van het RIVM
  • Of voor de regio Utrecht kijk je op de site van de GGDrU.
  • Op deze pagina vind je de meest recente berichtgeving over de eventuele gevolgen van het coronavirus voor de voetbalcompetitie.