• Kampong doet mee aan nieuwe O23-competitie

    De KNVB gaat weer iets nieuws doen en Kampong doet mee! Volgend seizoen begint de voetbalbond met een competitie voor spelers onder 23 jaar. De bond komt met dit initiatief omdat veel clubs klaagden over de moeizame overgang voor jeugdspelers naar het seniorenvoetbal. Met als gevolg dat jonge spelers stopten of op een lager niveau gingen voetballen.

    De voetbalbond verwacht dat deze Onder 23-competitie in de toekomst een belangrijke opstap gaat worden richting seniorenvoetbal. Je zou het kunnen zien als een verlenging van de jeugdopleiding. Kampong heeft zich voor deze competitie ingeschreven omdat het een manier zou kunnen zijn om meer spelers uit eigen kweek langer aan de club te binden. We zijn vooral heel benieuwd hoe deze competitie zich gaat ontwikkelen. 

    Voor komend seizoen beschouwen we onze deelname als een interessant experiment. We gaan de structuur van de seniorenselectie er voorlopig niet op aanpassen. Dat wil zeggen dat ons tweede team het opleidingsteam blijft voor het eerste elftal. De talentvolle spelers uit Onder 19 zullen zoals gebruikelijk in het tweede of direct in het eerste elftal worden opgenomen.

    Het nieuwe Onder 23-team zal bestaan uit Onder 19-spelers die de stap naar de selectieteams bij de senioren (nog) niet kunnen maken, aangevuld met jonge talentvolle spelers uit eerdere lichtingen die geen aansluiting hebben gevonden bij de A-selectie. De Onder 23-competitie wordt op zaterdag gespeeld. Het team staat onder de bezielende leiding van Bernard Pol en Sanne van de Tempel.