• Kampong blijft op zondag voetballen!

    Kampong heeft geen gebruik gemaakt van het aanbod van de KNVB om met het eerste elftal volgend seizoen in de zaterdag 1e klasse te gaan voetballen.
    De voetbalbond heeft alle amateurclubs van Nederland eenmalig de mogelijkheid gegeven om horizontaal over te stappen. Voorheen moest je in de onderste klasse beginnen zodra je van speeldag wisselde. 

    Toch doet Kampong het niet. We hebben de vraag wel intern gesteld maar al snel werd duidelijk dat veel Kampongers hechten aan de zondag. Daar zijn een paar redenen voor. Bijvoorbeeld een capaciteitsprobleem. De velden zijn op zaterdag al bezet door de vele jeugdwedstrijden. Maar de belangrijkste reden is dat de bijzondere Kampongcultuur ook samenhangt met hockey, dat op zondag speelt. Die verbondenheid maakt Kampong uniek. 

    Het bestuur heeft overigens wel aangegeven voorstander te zijn zijn van een variabele speeldag. Nederland is het enige land in Europa met een zondag- en een zaterdag amateurcompetitie. Het zou mooi zijn als dat wordt opgeheven en dat alle clubs tegen elkaar kunnen spelen. In onderling overleg wordt bepaald of de wedstrijd op zaterdag of op zondag plaats vindt.

    Vandaag stond er een item op de website van RTV Utrecht over dit onderwerp waarin ook ons bestuurslid Kees Jongkind werd aangehaald. Dit artikel kan teruggelezen worden via deze link.