• Kampong 1 verslaat Hooglanderveen

  Kampong speelde zondag zijn laatste competitiewedstrijd. Het teamleidersduo Simon & Simon heeft dit seizoen alles tot in de puntjes verzorgd. 20 uur per week op de club, after-match-shirtjes, pupil van de week in de watten leggen, scheidsrechter naar zijn zin maken, tegenstander ontvangen, en zelfs een teampotje t.w.v. €5000,- werd zonder enige moeite uit de hoge hoed getoverd. Er ontbraken dit weekend echter twee dingen. Allereerst wist Kampong nog niet of de wedstrijd die gespeeld moest worden nog enigszins van belang zou zijn. SCH’44 zou bij een nederlaag van ons over ons heengaan. Echter gaan zij naar de zaterdag, dus wisten wij niet of zij enige vorm van betekenis gingen spelen in de nacompetitie. Ten tweede was het lang zoeken naar het dynamische duo. Ze waren voor velen deze wedstrijd onvindbaar. Uw reporter zag op een gegeven moment een zichzelf verplaatsende hoekvlag en struikelde vervolgens bij het betreden van het veld over een donkerblauw strandbal, hetgeen hem deed vermoeden dat Simon & Simon weldegelijk toch aanwezig waren!

  Aangezien het nog niet duidelijk was of de wedstrijd enige betekenis had, hadden de meeste jongens voor de zekerheid zaterdag een biertje extra gedronken. Je kan het aan jezelf bijna niet verkopen dat je niet hebt gedronken en een dag later te horen krijgt dat je dat voor niets hebt gedaan. Zo ging het bij de warming up vooral daarover. De één deed meer moeite om ’t te verzwijgen dan de ander. VV14 liet al snel doorschemeren dat het voor hem gokken zou worden welke van de vier ballen die hij zag degene zou zijn waarmee we ook daadwerkelijk speelde. Ondanks dat zou hij statistisch gezien alsnog hebben moeten scoren met het aantal kansen dat hij zou krijgen deze middag. De ander hield wijselijk zijn mond op de vraag waar de alcoholwalm vandaan kwam. Rogier hield ook gogmatisch zijn mond, maar het bandje met LENTEKABINET om zijn linker pols deed wel vermoedens opwekken.

  Aanvoerder deze wedstrijd was weer John van Pijkeren. Vorige week baarde hij al opzien door de warming-up over te laten aan ‘warming-up-aanvoerder’ Tommie. Deze week deed hij er nog een schepje bovenop door ook de ‘jel’ voor de wedstrijd aan Tommie over te laten. Die deed dit overigens als een geboren ‘jeller’. Waar John als aanvoerder opzien baarde, baarde Kampong opzien deze week met twee pupillen van de week. Zo hadden we deze week Zeger en Remy. Alleen Remy wist uiteindelijk uit zijn eerste kans te scoren.

  Nadat Zeger zijn tweede poging weldegelijk tot doelpunt promoveerde begon de wedstrijd om 1400 uur. Kampong begon de wedstrijd vrij aardig. Zo waren Mus en Vic een paar keer dicht bij de openingstreffer, maar Mus en koppen blijkt de laatste weken geen gelukkig huwelijk en zoals eerdergenoemd zou Victor de gehele wedstrijd de verkeerde bal gokken. Zo kwam Hooglanderveen na een half uur voetballen enigszins uit het niets op voorsprong. Kampong was vervolgens nog een aantal keer in de buurt van een doelpunt, maar speelde zijn kansen niet goed uit. In de laatste minuut had Kampong een kansrijke counter, maar de aanval werd in de kiem gesmoord toen Ster zijn opening bijna de ramen van MediCort doorboorde.

  Kampong kreeg in de rust te horen dat de wedstrijd weldegelijk van belang was, en dat er dus gewonnen moest worden. Gelukkig kon Kampong de tweede helft de zeilen bijzetten. Marc kopte alweer zijn tweede doelpunt oprij raak uit een corner. Merijn werd door Vic voor de keeper gezet en liep om de keeper heen en scoorde simpel. Het slotakkoord was, zoals al eerdergenoemd, voor Remy die de rebound maakte na een mooie aanval.

  Kampong bleef hierdoor tweede in de competitie en heeft daarmee thuiswedstrijden in de nacompetitie gerealiseerd. De eerste wedstrijd is Assendelft onze tegenstander. Wat weten we over Assendelft? Assendelft ligt in de Zaanstreek. Het werd vroeger geschreven als Asmannedilf; wat betekent: gedolven door zeerovers. Ze worden ook wel Spanjolen genoemd, vanwege hun pro-Spaanse houding tijdens 80-jarige Oorlog. Daarnaast hebben ze de oudste watertoren van Noord-Holland en een eigen treinstation. Als laatste zijn ze 7de geworden in de 2de klasse A, ofwel op naar de tweede wedstrijd.

  Het wordt zondag 30 graden, dus komt allen kijken en vergeet je gelukszonnebril niet!

  Uw reporter, Daan van der Ster.