• Kampong 1 verslaat FC Abcoude

    Kampong heeft op zijn Kampongs gereageerd op de pijnlijke thuisnederlaag tegen SCH’44. Sommige teams zouden met de pakkeneer zitten, maar Kampong niet. Zij maakten maximaal gebruik van het vrije weekend en besloten met 17 man richting Sankt Anton te gaan om lekker te skiën en de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen.

    Deze week moesten we ons weer herpakken tegen Abcoude. Thuis hadden we nog met 8-1 gewonnen en daardoor gingen we ook nu met veel vertrouwen de wedstijd te gemoed. Daarnaast was de grote VV14 sinds tijden weer in de basisopstelling te aanschouwen. Om 14:00 startte de wedstrijd en Kampong begon sterk. Binnen tien minuten drukte Kampong het overwicht uit in doelpunten. Na een goede aanval belandde de rebound voor de voeten van Siemen. Hij nam de bal aan op randje zestien aan, en schoot de bal met links keihard achter de doelman. Hierna ging Kampong een beetje dromen en dacht men dat het wel weer een gemakkelijke middag ging worden. Daardoor kwam Abcoude beter in de wedstrijd en kregen zij de ene na de andere mogelijkheid. Daarnaast kwam Kampong ook nog goed weg dat we geen rode kregen nadat John de doorgebroken spits naar de grond trok. Hierna kwam Kampong tamelijk uit het niets op 0-2. Viccie werd aan de zijkant van het veld ingespeeld. Passeerde vervolgens twee man en bereikte de achterlijn. Vervolgens legde hij de bal terug op Zwaaf die naar de eerste paal dook en van dichtbij voor de tip-in zorgde. Hierna ging het een beetje op en neer, en leek Kampong net voor de rust de wedstrijd te beslissen toen John op stoomde aan de linkerkant. Hij zorgde met een panklare voorzet dat Siemen zijn tweede kon maken, maar kopte helaas net over. Zo gingen we met 0-2 de rust in.

    De tweede helft gebeurde er eigenlijk weinig en bleef Abcoude aardige mogelijkheden krijgen, omdat Kampong te nonchalant aan ’t voetballen was. Na een kwartiertje voetballen kwam Marc binnen de lijnen voor John. Daarna kwam Ster binnen de lijnen voor Zwaaf en vervolgens kwam Koen op het veld voor Hamza. In een tweede helft die niet best was pakte Victor echter wel nog zijn doelpuntje mee. Uit een ingooi van Marc, wat een halve corner is, schatte de keeper de bal verkeerd in. Hierdoor belandde de bal op het hoofd van Victor, en werd de einduitslag op 0-3 gezet.

    Helaas won SDZ ook van Roda’23, waardoor het gat zes punten blijft. We zullen dit weekend in de lastige thuiswedstrijd tegen SO Soest moeten winnen om de druk erop te houden en hopen dat SDZ een keer punten laat liggen.

    Uw reporter, Daan van der Ster.