• Kampong 1 verslaat DIOS

  Afgelopen zondag speelde ons vlaggenschip geen thuiswedstrijd, zoals de planning u deed geloven, maar een uitwedstrijd. Dit had alles te maken met het verschrikkelijke verlies van de hoofdtrainer van onze tegenstander. Dave Lange, ‘de kleine generaal’ van DIOS, overleed omstreeks twee weken geleden compleet onverwachts. Afgelopen zondag eerde het 1e elftal van DIOS nogmaals hun overleden trainer, wat voor een indrukwekkende en geëmotioneerde aanloop naar de wedstrijd zorgde. Veel respect vanuit Kampong richting onze tegenstander voor hun omgang met de situatie, en bij deze nogmaals veel sterkte toegewenst.

  Zoals het fluitsignaal afgelopen zondag om half 3 ging, gaan we ook in dit verslag over tot de orde van de dag. Waarschijnlijk voelt het lezen van dit verslag nu al wat onwennig voor onze vaste lezer. Hoewel ik niet wil suggereren dat dit verslag van hoogstaand niveau is, zult u vast verheugd zijn met het feit dat het niet zo abominabel slecht is als van onze vaste reporter. Waar gebruikelijk taalfouten het verslag aaneenrijgen, prachtige oudhollandse uitdrukkingen in een compleet verkeerde context gebruikt worden en verslagen doordrenkt zijn van valse bescheidenheid of niets verhullende arrogantie, doe ik een poging íéts gangbaarder en redelijker ABN op uw scherm te krijgen. Verder wil ik hier absoluut geen onvertogen woord over DvdS10, uw vaste reporter, uitspreken. De hoop dat zijn belofte, gekenmerkt door een fluwelen techniek, vrolijk voorkomen en verfijnd gevoel voor humor, ooit ingelost zal worden doet de hoop dat Kampong de 1e klasse aankan alweer ongeveer 10 jaar leven. Maar toch, zoals hij zelf zou zeggen: waar gehakt wordt, vallen spaanders…

  Afgelopen zondag waren alle ingrediënten aanwezig punten te morsen in Nieuw-Vennep: de lokale bevolking eet bovengemiddeld lekker en voedzaam maanzaadbrood; onze lappenmand werd afgelopen week weer flink aangevuld door de vaste steunpilaren John, Koen, Siemen en Victor; een metaforische beschouwing van Daan 62 over de Nieuwe-Vennepse meerkoetenpopulatie en interne strubbelingen van de selectie kwam hard aan; de zon scheen mondjesmaat; klein veldje; Leon Lenders ‘the Beast’ kwam donderdag niet trainen omdat het niet zo lekker uitkwam; en per slot van rekening benadrukte de stadionspeaker in zijn inleidende betoog dat Kampong met een spelersbus naar Nieuw-Vennep was afgereisd en het daarom wel moest bulken van het geld bij de voetbaltak van de omniverening (welke volgens hem vooral bekend was vanwege hockey, maar later had hij het toch bij het rechte eind toen hij opmerkte dat Kampong is ontstaan als voetbalclub). Desalniettemin wisten we een prachtig resultaat over de streep te trekken, met de volgende elf mannen v.l.n.r. opgelijnd aan de aftrap: Job onder de lat; Marc/k, Dylan, Marsh, Cornel van B-N; Simon, Milan, Miele vd Ster; Rémy, Daan GZ, Ozon. Op de bank zaten Thijs, Siemen, John en Hamza. De scherpe lezer valt op dat onze voormalig aanvoerder terugkeerde op het veld. Na twee weken vaderschapsverlof, waarbij Verkuijl met z’n hand over z’n hart streek, is het fijn Marsh weer terug te hebben. Als blijk van waardering kreeg hij gelijk de band weer om. En omdat Rog, Vic en John alle drie geblesseerd zijn. Verder maakte Ozon zijn basisdebuut in de competitie en keerde Rémy weer eens terug in de basis.

  Na een midweekse niet-noemenswaardige bekeroverwinning op VVIJ begonnen we de eerste helft ook met nogal niet-noemenswaardig spel. Ons vele balbezit wisten we niet in grote kansen om te zetten en de meeste dreiging kwam van af en toe een verdwaalde corner die goed viel. DIOS wist ook moeilijk een vuist te maken en met een brilstand gingen beide ploegen de rust in. Na die rust was het Doelen Is Ons Streven, beter bekend als DIOS, en overigens naar mijn weten niet gelieerd aan de plaatselijke Korfbalvereniging Korven Is Ons Streven, beter bekend als KIOS, wat het dichtste bij de openingstreffer was. Na een snoeiend harde volley van ‘hun nummer 17’ stond Job met tentharingen aan de grond genageld, maar wist onze boomlange keeper nog net de bal op het kruis te kijken. Kampong kwam met de schrik vrij. Omstreeks twintig minuten voor tijd wisten we toch nog de ban te breken, nadat Cornel van B-N vanuit een scrimmage na een hoekschop met zijn linker raak wist te schieten. Ideaal, zo’n veelscorende linkback. Later kwamen Hamza en Siemen nog binnen de lijnen en deden hun spreekwoordelijke duit in het zakje door de score uit te breiden naar 0-3. Het spel was de tweede helft wat beter dan in de eerste helft en moet wat aanknopingspunten geven voor het trainersduo om de ingezette lijn naar boven door te zetten.

  In onze lange mars richting het kampioenschap waren de drie punten van afgelopen zondag meer dan welkom. Met een vierde plek voor Kampong op de ranglijst ligt alles nog open, is de bal nog rond en kan het nog gek lopen. Volgende week spelen we uit bij DCG, een gezellige club dat op de ranglijst één plek onder Kampong staat met twee punten minder. Wij hopen dan weer van uw support te mogen genieten!

  Uw stand-in reporter,
  Simon de Laat