• Kampong 1 wint van SCH'44

    Het was nog even afwachten of de eerste pot na de winterstop zou doorgaan. Het had immers door de week gesneeuwd en daarnaast was het kwik al dagen ver onder de nul. Maar ondanks dat alles was er voor de scheidsrechter geen aanleiding om niet te kunnen voetballen. Dus zo gingen we om 14:00 gewoon van start met de tweede seizoenshelft. Wie denkt dat iedereen zijn pijntjes, blessures en andere onhandigheden heeft kunnen oplossen in de winterstop heeft het mis. Kampong heeft een enorm gekrompen groep, en de trainers van zowel 1 als 2 zaten met hun haren in ’t hoofd, hoe ze het gingen oplossen. Bij Kampong was de opmerkelijkste afwezige topscoorder Tovenaar Merlijn, die last van zijn hamstring had. Hij kon echter wel plaats nemen op de bank.

    Om 14:00 ging kampong met de volgende elf namen van start. Rikkie stond in de goal, Marsh, Daniel, John en Tommy moesten de aanval in toom houden. Rogier stond op de punt naar achteren met Lennie en Hamza voor hem. De aanval werd afgemaakt door Siemen, Zwaaf en Victor. Vanaf het begin had SCH’44 meer balbezit, maar werd het niet heel gevaarlijk. Het was uiteindelijk een counter van Kampong die leidde tot een vroege voorsprong. Hamza stuurde Victor de diepte in en die bleef een op een met de keeper rustig en scoorde de 0-1. Natuurlijk had assistent-scheidsrechter Maas zijn vlag alweer in de lucht. We kennen hem als een integere, nette man, dus hadden dit treurige valsspelen van z’n eerlijke man niet verwacht. Gelukkig liet de scheidsrechter hem staan en telde het doelpunt. SCH’44 bleef vervolgens de ploeg met de meeste dreiging en daarnaast ook de ploeg met de meeste schoten. Echter was het Rik Schrurs die keer op keer een sta in de weg was en Kampong op de been hield. Kampong was vooral in de omschakeling gevaarlijk, doordat SCH’44 in de winterstop blijkbaar vergeten was hoe je een bal moest wegwerken. Na 25 minuten kopte Zwaaf een bal door in niemandsland, echter keken alle verdedigers van SCH’44 naar elkaar en niemand besloot erop af te gaan. Toen ging Vic toch maar achter die bal aanlopen en kwam zo vrij voor de keeper. Echter wilde hij de keeper voorbijlopen, maar struikelde over zijn eigen benen. Hij kwam nog wel tot een schot, maar helaas kon de keeper redden. Even later was SCH’44 weer aan het prutsen, de bal werd achterin niet goed weggewerkt en Rog vloog erin, waardoor de bal in duel met Zwaaf en de verdediger kwam. De verdediger miste de bal, waardoor Zwaaf hem afkon houden en alleen op de keeper afging. Hij miste niet en schoot Kampong naar een lekker 0-2. Hierna was het een oude bekende die ons bijna pijn deed. Oussama speelde Rogier uit en kon zo de zestien inlopen, echter kwam hij weer een ontketende Rik Schrurs tegen, waardoor we met een riante 0-2 voorsprong de rust in gingen.

    Hoewel we voorstonden, had SCH’44 de meeste dreiging. Met name hun sterke spits was moeilijk af te stoppen en Kampong besloot de tweede helft de deur op slot te gooien en voornamelijk te verdedigen. Van een aanvallende 433 gingen we naar een zeer defensieve 532. Waarbij we met 3 centrale verdedigers gingen spelen om de spits in bedwang te houden, en Hamza werd op een verkapte linksback positie gedeponeerd. Leon en Rog in het blok, Siem op 10 en Vic en Zwaaf in de spits. Zoals te verwachten was, had SCH’44 de tweede helft dan ook het overwicht en overgrote gedeelte van het balbezit. Kampong hield echter goed stand, hoewel SCH’44 steeds meer mankracht naar voren bracht hielden we het doel schoon. Sterker nog, in de counter was het Victor die nog het dichtste bij een doelpunt was, met een schot op de lat. Helaas maakte Kampong het zichtzelf de laatste 25 minuten erg lastig door wat geklungel achterin. Kampong werkte de bal traag weg, vervolgens kreeg Tommy de bal, die hem ook net te traag wegwerkte, die schoot hem vervolgens tegen de hak van een teamgenoot van ons, waardoor de bal in onze eigen zestien belandde, en de spits van SCH’44 van dichtbij raak schoot. Hierna was het uitzitten. Mus, Ster en Yenga kwamen binnen de lijnen in de hoop dat zij nog wat energie hadden om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk was het Rik en de nodige dosis gelukt dat we het op één tegendoelpunten wisten te houden. Waardoor we met een zwaarbevochten overwinning terug naar huis mochten.

    We staan nu alleen op de derde plek en moeten volgende week uit naar Elinkwijk. Zij zullen iets willen goed maken van de 8-1 (!) nederlaag eerder bij ons. Echter ziet het weer voor de komende tijd er niet best uit, dus is de vraag maar of het doorgaat. U hoort dat uiteraard ook van ons.

    Uw reporter, Daan van der Ster.