• Na zes overwinningen op rij stond de lastige uitwedstrijd tegen RODA ’23 op het programma. De wintersportweken beginnen langzaam hun tol te eisen. Merlijn en Daniel hebben respectievelijk hun hamstring en kruisband gescheurd doordat zij niet op wintersport zijn geweest de afgelopen wintersportweken. Je ziet dat een seizoen dan lang duurt en zorgt voor overbelasting. Echter is de balans moeilijk te vinden, want VV14 en Lennie waren op lustrumskireis van hun studentenverenigingen, en met name VV14 is met een halve hamstring thuisgekomen. Om zijn fitheid op peil te houden koos Rogier voor een andere aanpak. Hij ging voor een weekje naar Amerika om het hoofd weer leeg te krijgen en scherp de laatste periode te starten. Hierdoor was de aorta van de ploeg niet aanwezig en net als bij mensen was de toevoer zonder aorta bij Kampong matig.

    Om twee uur begon de wedstrijd met code oranje. Veel regen en wind was aanwezig en we wisten dat goed voetbal daardoor moeilijker kon worden. Helaas waren de mooie jongens van Kampong erg ontdaan over het weer en konden ze zich daar in het begin moeilijk overheen zetten. RODA ’23 begon dan ook sterker aan de wedstrijd en kwam al snel op 1-0 voorsprong. De spits van RODA mocht veel te makkelijk draaien en kon van randje zestien binnenschieten. Na een half uur spelen maakte Kampong het zichzelf nog een stuk lastiger door 2-0 achter te komen. RODA ’23 was opdat moment ook de betere ploeg en we konden moeilijk zeggen dat het onverdiend was. Gelukkig werd Kampong toen wakker en scoorde het snel de aansluitingstreffer. Siemen zakte uit vanuit de spits, waardoor Ster het gat in de zestien in kon duiken. Hamza legde de bal daar neer, en Ster kopte voordat de keeper erbij kon. Net voor rust was Lennie er als de kippen bij toen Zwaaf een vrije trap nam en zo gingen we met 2-2 de rust in. Een stand waar Kampong blij mee mocht zijn.

    De tweede helft kwam Vic binnen de lijnen voor Ster en begon Kampong de druk op te voeren. Hoewel Kampong duidelijk overwicht had kwamen we niet tot hele grote kansen. De laatste 25 minuten probeerde Kampong nog iets te forceren met Corne. Koentje ging eruit en we hoopte dat Corne op rechts voor oorlog kon zorgen. Uiteindelijk bleef het bij een paar kleine mogelijkheden. De spanning voor de supporters lag op dat moment vooral bij de wedstrijd in Hooglanderveen. Die stond namelijk met nog een kwartier op de klok 15 minuten op de klok nog 3-2 voor, met nog 6 minuten te gaan was het 3-3 en daardoor zou een late treffer Kampong in mineur krijgen. Gelukkig bleef het daar ook gelijk, waardoor SDZ ook punten liet liggen en er niks veranderde.

    Volgende week komt DWS op bezoek en moeten we ‘gewoon’ weer de drie punten pakken. Tot zondag!

    Uw reporter, Daan van der Ster.