• Eerste verliespunten voor Kampong 1

  Huilen met de kraan open!

  U denkt misschien: ‘ik heb het verslag van de 2-3 verloren thuistopper tegen SO Soest niet gezien’. Waarin we in vijf minuten de wedstrijd die we totdat moment onder controle hadden volledig uithanden gaven door drie goals tegen te krijgen. Daarom nog even een snelle terugblik met mijn eigen hoogtepunten uit die wedstrijd:

  Soest heeft Kampong de figuurlijke eerste stoot gegeven, waarna aan ’t eind van de avond de tweede stoot volgde. Na de nederlaag tegen SO Soest zijn we door de ziel gegaan, moesten we de wonden likken, de tranen wegvegen, uithuilen en opnieuw beginnen, en de ploeg bij een rapen. De moed moet nu niet in de schoenen zinken na één nederlaag, ook al hebben we het onderspit moeten delven, en moeten accepteren dat we aan ’t kortste eind getrokken hebben; het natuurlijk is het een nadeel dat vertrouwen te voet komt, maar te (Ralph Lauren) paard vertrekt, echter kan men geen omelet bakken zonder er een te breken. Om er nu voor zorgen dat we niet als een hollend (Ralph Lauren) paard achteruit gaan lopen moesten we niet de lip laten hangen. We zijn immers Kampong en zullen niet het krijt ruimen, maar onze tanden erin zetten.

  Na deze heldere intro moest Kampong het om 1400 uur opnemen tegen de lokale VV (niet te verwarren met onze eigen VV14, de watervlugge linksbuiten). De ziekenboeg bracht positief nieuws naar buiten. Zo is S de laat op tijd terug van zijn schouderblessure en derhalve weer inzetbaar. Echter komt alles met een prijs en zo ook de komst van S de laat. Dylan Timber besloot om door de weeks de Portugese zon op te zoeken, waardoor startte er niet inzat, daarnaast zijn de grote HA6 en MM12 verwikkeld in lastige situatie, waardoor hun inzetbaarheid nul was. Kampong moest dus weer lichtelijk improviseren om goed voor de dag te komen; gelukkig hebben we sinds wedstrijd vier ons gloednieuwe, stralende tenue, en daarnaast hebben menig spelers een afspraakje ingepland bij een zonnestudio’s in de buurt, waardoor we er gelikter dan ooit uitzagen.

  De wedstrijd startte bijzonder. Victor won de tos (das an sich niet bijzonder, hij had immers zijn geluksonderbroek aan). Echter besloten we meteen vol op de aanval te gaan, maar hadden Victor niet ingelicht over dit plan, hierdoor werd aftrap met Mach 3 over de zijlijn getrapt. Wel konden we meteen druk zetten en ‘wonnen’ binnen 15 seconde een vrije trap. Deze werd door Siemen Eijkemans vakkundig binnengekopt en een droom start leek een feit. Echter ging de vlag omhoog, en zo werd een snelle voorsprong snel te niet gedaan. De eerste helft viel verder in de categorie: niets zeggend. Weinig kansen en geen sprankelend voetbal. Zo gingen de teams met de brilstand de kleedkamer in.

  De tweede helft zetten Kampong wat posities om, en ging het veel aanvallender voetballen. Cornel van Bergen - Nogwat ging hoger druk zetten op de linksback, het middelveld kreeg een vaste man, en we gingen praktisch overal een op een lopen. Kampong kreeg hierdoor meer grip, maar kwam ondanks dat gegeven toch op achterstand. Kampong had tot dan toe 6 van zijn 8 tegengoals uit standaardsituaties om de oren gekregen, en ook nu werd onze zwakte als een backhandslag pijnlijk blootgelegd. Zwaaftink kopte de bal nog van de lijn tegen de lat, maar de rebound was helaas een prooi voor de Hooglanderveen speler die hem met een acrobatische omhaal binnen werkte. Sjon kwam -na eigenzeggen- 13 jaar lenigheid te kort om dat duel te winnen. Hierdoor liepen we achter de feite aan, gelukkig was er nog zeker 40 minuten op de klok, dus alle mogelijkheden om het om te zetten. Het antwoordt van Kampong volgde dan ook snel. Na een goede aanval legde Vic de in de zestien op Zwaaf, die schoot niet blind en legde terug op Ster, die dezelfde route bewandelde en teruglegde op Simon de Laat, hij schoot van randje zestien raak. Hierna raakte Kampong topscoorder Siemen kwijt, die in een machtige sprint zijn hamstring vergat en het veld moest ruimen. Kampong kreeg hierna nog twee goede mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien, maar dit mislukte. Eerst was het Vic met een ‘terug-trek-bal’ en een overstapje van Daan Groot Zwaaftink, waarna Ster op de lat schoot, waarna vervolgens Ster Vic de diepte in stuurde, maar hij van randje zestien hard, laag in de verre hoek wilde schieten, maar vervolgens rechts, hoog in het vangnet schoot. Zo bleef de 1-1 op het bord en voelde het toch wel als een verlies van twee punten, zeker als het doel kampioen worden is.

  Door dit gelijke spel komt er nog meer druk op de wedstrijd van dit weekend. Wegens verschrikkelijke nieuws van de tegenstanders kant zullen we deze pot uit spelen (en dus niet thuis zoals aangegeven). Kampong zal alle zeilen moeten bijzetten en dat terwijl de ziekenboeg weer een extra knauw gekregen heeft. John van Pijkeren en Koen Ditvoorst hebben niet kunnen trainen, Siemen hoopt zijn hamstring voor zondag terug te vinden en ook VV14 zijn bilspier/ruggenwervel functioneert zeker niet naar behoren. Verder staat Nieuw-Vennep bekend om haar Luxe bakkerij Jongeneel die uitgeroepen is voor beste maanzaadbrood in de gemeente Haarlemmermeer, dus dat wil je zeker niet missen.

  Hopelijk tot zondag, en adios!

  Uw reporter,
  Daan van der Ster.