• Kampong 1 lijkt niet te stoppen!

  De wintersportweken zijn bijna achter de rug en zo keerde er een karrevracht aan spelers terug bij selectie 1-2. Milan, Leon, Vic, John en Stan hebben de latten achter zich gelaten en zijn weer zonder kleerscheuren, maar wel een aantal deliria rijker teruggekomen. Zo had Kampong een volle bank met een fitte Koen en drie kwartjes in de vorm van Vic, Leon en Sjon. Op het veld verschenen dezelfde elf namen die vorige week wonnen van Quick. 

  De openingswedstrijd van het seizoen verloor Kampong nog knullig met 0-1 van Weeps, terwijl we de gehele wedstrijd misschien één halve kans hadden weggegeven en zelf een legio aan kansen verprutste. Kampong had dus wat goed te maken.

  Om twee uur ging de wedstrijd van start en Kampong begon voortvarend. Binnen twee minuten zag S. Eijkemans zijn schot uit de draai op de lat belanden, en ook Merijn kreeg een kleine mogelijkheid na een te korte terugspeelbar van Weeps. Echter kwam de openingsgoal nog binnen de eerste tien minuten. Een corner (of zoals Merijn het graag zegt: ‘ghorner’) van Tommy belandde bij Ster. Die schoot van randje zestien, de keeper kon hem niet klemmen en Yenga was er als de kippen bij om van dichtbij binnen te schieten. "Direct daarna kwam FC Weesp tot de eerste kans. Een perfecte pass van Marwin Samseer in de ruimte op Jasper Spanjerberg was het begin. Aan de linkerkant van het strafschopgebied speelde Jasper zijn direct tegenstander de bal door de benen. Zijn voorzet werd door Kampong verwerkt tot corner." Kampong had afgesproken niet te veel ghorners weg te geven, maar wat volgde was een ghorner of acht tegen in de eerste twintig minuten. Na een kleine 25 minuten kregen we een vrije trap, Ster ging achter de bal staan en "door een misverstand bij FC Weeps ging de bal en bijna vanzelf in." Hierna had Kampong zijn eerste tegenslag te verwerken. Merijn zette aan voor een flinke sprint en greep naar de hamstring die hem twee weken geleden ook parten speelde. Hierdoor moest hij het veld verlaten voor Koen, en zo kwam zijn naam ditmaal niet op het score formulier. Snel na de 0-2 scoort Weeps uit een snelle aanval en knappe 1-2. Iets voor rust kreeg Kampong nog een goede kans op de 1-3, maar Siemen jaagde een penalty met Mach 3 op de lat. Hierdoor gingen we met 1-2 rusten.

  Na rust geen wijzigingen en Kampong kwam snel op een geruststellende 1-3. Siemen maakte zijn misser vanaf elf meter goed doordat hij aan het einde stond van een aanval over veel schijven. Helaas kon Kampong weer niet lang genieten zijn twee doelpunten verschil, want de 2-3 lag er een paar minuten later alweer in. Gelukkig waren we dodelijk in de omschakeling en Siemen zorgde met een lange sprint vanaf de middenlijn ervoor dat hij in de zestien kwam en schoot de 2-4 binnen. Met nog een kleine 20 minuten op de klok kwam Victor binnen de lijnen voor Ster. Victor creëerde meteen een goede kans voor hemzelf nadat hij na een lange rush op de zestien eindigde, maar helaas schoot hij naast. Kampong was helaas nog steeds niet van Weeps af, want met nog 10 minuten op de klok werd het 3-4 nadat Rogier een bal blokte en de bal uiteindelijk via hem in de eigen goal belandde. Gelukkig bleef Kampong rustig en creëerde het nog de nodige kansen. Uit een corner scoorde Siem nadat Daniel de bal had teruggelegd de 3-5, en hij stond aan het einde van een mooie aanval, waarbij de formidabel spelende Hamza hem een assist afleverde. Hamza was op dat moment al betrokken bij twee andere doelpunten en zag een halve kans van hemzelf tergend langzaam overgaan. Hoewel hij goed speelde is de MOTM-award toch naar Siemen gegaan.

  Zo heeft Kampong alweer zijn vierde overwinning oprij geboekt na de winterstop. Volgende week komt Simon zijn vriend Peef (PVCV) op visite en hopen we de goede reeks voort te kunnen zetten. Hoewel de wintersportgangers terug zijn is er een nieuw probleem aan de horizon gekomen: vocht en hoogmoed. Siemen heeft dinsdag niet kunnen training door vocht in zijn knie en Zwaaf heeft niet kunnen trainen door een onbekend fenomeen genaamd ‘vocht in de kuit’. Blijkbaar moet vuur met vuur bestreden worden, want zij zaten beide lekker aan het bier in het clubhuis. Daarnaast heeft de goede reeks voor hoogmoed gezorgd. Eerst was het Ingmar als die concludeerde dat we kampioen gingen worden, en gisteren heeft Hamza toegegeven dat hij zich minder kan opladen voor wedstrijden tegen de kleinere ploegen.

  Uw reporter, Daan van der Ster.