• Kampong 1op 3 punten van koploper!

  Vorige week speelden we de ijskoude, maar vooral oersaaie en degelijke wedstrijd tegen VVIJ. Het leek op een kopie van de uitwedstrijd van ditzelfde seizoen. Weer gingen de punten naar Kampong, maar het neutrale publiek was de grote verliezer. Kampong speelde niet bijzonder, maar wist in de eerste helft door een fout van VVIJ op 1-0 te komen. Victor was weer eens de maker van het doelpunt. Voor de rest gebeurde er niks de eerste helft. De tweede gebeurde een lange tijd ook niks. Kampong was heel slordig, waardoor VVIJ zelfs een paar keer op doel mocht schieten. Echter hadden ze hun vizier in IJsselstein achter gelaten?? Remy viel een half uur voor tijd in, en vijf minuten later schoot hij de 2-0 binnen, na twijfelachtig optreden van de doelman. Een paar minuten voor tijd liet het fenomeen weer van zich horen en lobde Corne de 3-0 achter de doelman. Een zakelijke overwinning, maar nog veel belangrijker; NVC en SCH’44 lieten punten liggen. Het gat met de NVC slonk op deze manier naar 6 punten?? Is het dan toch nog mogelijk?

  Dit weekend moesten we op bezoek bij Abcoude. De afgelopen twee seizoenen gingen we bijna altijd ten onder, maar dit seizoen wonnen we thuis verrassend met 7-2! We zagen de wedstrijd dus vol vertrouwen te gemoed, ondanks het feit dat er een waslijst met blessures was. Daniel, Ster, Schnee en Vic hadden nog steeds last van hun hak, al kon Vic wel op de bank plaatsnemen. Daan 62 mist nog steeds een hamstring. Siemen was de hele week ongesteld en had last van zijn rug, hierdoor kon hij niet trainen, maar ook hij kon wel op de bank plaats nemen. Verder was Leon wegens zijn opgelopen gele kaart geschorst. Al met al niet ideaal, maar er moest toch gevoetbald worden.

  Wegens logistieke ongemakken kon de reporter er niet voor de eerste helft zijn. Hierdoor kan ik jullie helaas niet vermelden hoe die helft ging, wel kan ik melden dat ook nu ’t fenomeen weer zijn goaltje had meegepikt. Corne opende de score. Verder speelde Kampong met de volgende elf namen. Rikkie in de goalio. Achterin met Marsh, Yenga, Tijs en Tommy. Het blok bestond uit Kopping en Koentje, daarvoor de aanvallende drie met Merijn, Milan en Remy, met corne in de punt van de aanval. De tweede helft was niet bijzonder goed, maar wel bijzonder spannend. Na een kleine tien minuten voetballen moest de grens van Abcoude even de wedstrijd naar zijn hand trekken door Corne af te vlagen die zijns inziens buitenspel liep. Echter zat er niet eens een luchtje van buitenspel aan, maar de scheids kon niet anders dan de 1-op-1 gaande Corne terug te fluiten. Na een uurtje spelen kwam Victor binnen de lijnen voor Remy. Victor zijn eerste twee balcontacten resulteerde in het passeren van drie man, waarna de rechtsback van Abcoude meteen gewisseld werd. Een kwartier voor tijd kwam Abcoude weer op gelijke hoogte. Yenga kapte achterin heel rustig een tegenstander uit, maar gaf vervolgens wel de ‘Jus’ op een tegen goal. Een schot van een meter of twintig werd onhoudbaar binnen geschoten. Kampong leek punten te gaan morsen, en Mark bracht Siemen binnen de lijnen voor Merijn en Aap voor Kop. Marsh, die vorige week opzien baarde met planklare assist op Vic, leverde nu ook weer puik werk af met een niet te missen ‘Jus’ op alweer Vic. Marsh speelde drie man voorbij, gaf de bal hoog op Siemen, die versnelde aan de zijkant zijn directe tegenstander eruit, legde de bal voor en Vic kon voor leeg doel binnenschieten. Dit vierde hij door zijn bekende Dybala-vingers, zal hij volgende week een nieuwe in petto hebben? Kampong moest Abcoude nog zes minuten tegenhouden om weer een overwinning bij te schrijven. Echter leek het in de negentigste minuut alsnog fout te gaan. Een lange bal van de keeper werd verkeerd ingeschat door de verdediging, waarna de bal in de kluts voor de voeten van de spits in de zestien kwam. Rik was echter als een dolle naar voren om zijn doel te verkleinen en kon zo de 1-op-1 tegenhouden, held!

  Zo ging Kampong met een 1-2 overwinning de kleedkamer in. Daar barste een klein volksfeestje los, nadat aanvoerder Marsh het woord tot ons nam en de uitslagen op gepaste wijze voorlas. SCH’44 en SO Soest gelijk, en NVC verloren. We hebben ’t kampioenschap weer in eigenhanden. Aangezien Kampong 2 en 3 ook op titelkoers zijn is de kans vrij groot dat één platte kar niet genoeg gaat zijn??

  Forza Kampong,
  Uw reporter, Daan van der Ster