• Negen uit drie na de winterstop!

    Kampong deze weg vervolgen met een goed resultaat tegen Quick 1890 AFC. Voor de winterstop had Kampong nog dure punten laten liggen in Amersfoort. Kampong startte toen sterk, maar na een paar zondagschoten moesten we genoegen nemen met het delen van de punten. Hierdoor waren we dus nog eens extra gebrand op een goed resultaat. Bij Kampong waren John en Leon de wintersportgangers van deze week, was Siemen zondagsochtend na een file van 12 uur terug van wintersport gekomen, en heeft Viccie kunnen regelen dat zijn vervoer iets later vertrok. Echter had hij wel een huwelijksfeest in de benen en een heup van een 80-jarige als gevolg van het duel met Elinkwijk. Gelukkig voor Kampong was de Witte Tornado weer helemaal hersteld van zijn hamstringblessure. Hierdoor nam hij zijn vast stek op rechts weer in, en schoof Hamza naar het centrum in plaats van Leon en Yenga startte achterin in de plaats van Sjon.

    Om half drie startte de wedstrijd en Kampong begon de eerste 25 minuten goed. Hierin kreeg Kampong vier 100% kansen, maar wist deze helaas niet te benutten. Na een kleine vijf minuten was het Ster die Hamza vrij voor het doel kreeg, maar hij maaide van dichtbij over de bal, en ook de rebound was met de kop niet aan Vic besteed. Daarna stuurde Zwaaftink in de counter Mus met een keurige steekbal een-op-een met de keeper, maar zijn stiftje belandde naast het doel. Hierna was het weer Hamza die in de zestien zijn tegenstander uitkapte, na een pass van Vic, maar zijn schot met links had helaas geen kracht. De laatste kans was na een corner van Kampong, Vic legde de bal terug naar Hamza, maar Rogier zag zijn kans schoon en schoot met een sliding van randje zestien voordat Hamza kon afvuren. Hierna werd de wedstrijd erg slecht, en volgens de toeschouwers niet meer om aan te gluren. Wel was het nog belangrijk dat Vic te veel last van zijn heup had, waardoor hij na een half uur de wedstijd moest staken en Siemen voor hem binnen de lijnen kwam.

    Zo moest Kampong de tweede helft op zoek naar doelpunten om ditmaal wel met de overwinning aan de haal te gaan. Ook nu startte Kampong weer sterk maar werden de kansen gemist. Ster werd tot twee keer toe vrij gespeeld in de zestien, maar zag zijn schoten gekeerd worden door de doelman. Gelukkig was driemaal scheepsrecht. Zwaaf stuurde Siemen diep, die gaf de bal meteen had laag voor en Ster kon van dichtbij binnentikken. Helaas kon Kampong niet lang juichen toen Quick een vrije trap snel nam. Kampong was nog niet aan ’t opletten en zo kon de spits van Quick vrij schieten, het schot werd door Schrurs nog gekeerd, maar hij kon er niet voor zorgen dat de rebound alsnog werd binnen gewerkt. Gelukkig was het twintig minuten voor tijd ook driemaal is scheepsrecht voor Hamza. Hij dribbelde richting het doel en schoot van randje zestien in de verre hoek binnen. 2-1 en toen was de buit binnen. Hierna kreeg Kampong nog een paar goede kansen; Rogier zag zijn schot van een meter of 11 geblokt worden, Ster zag zijn schot na een mooie aanval gered worden en zijn voorzet raakte de lat. Het was uiteindelijk Mus die in de counter de 3-1 maakte, hij werd diep weg gestuurd, passeerde de keeper en schoot uit een moeilijke hoek binnen. Het slotakkoord was van Siemen die door Mus voor een leeg doel werd neergezet. De wedstrijd eindigde zo in 4-1.

    Even later bleek dat de concurrenten allemaal punten hebben laten liggen, waardoor Kampong alleen op de tweede plek staat, en nog ‘maar’ zes punten achter op SDZ staat. Normaal gesproken doe ik dit soort uitspraken, maar ditmaal was Ingmar mij voor. Hij stelde dat als we de komende drie wedstrijden (tegen de nummer laatst, een-na-laatst en twee-na-laatst) winnen, dan worden we kampioen! Dus aan ons de taak om aanstaande zondag uit tegen Weesp weer te winnen. Ohja, de wintersportgangers van deze week zijn Victor en Leon.