• Kampong1 wint ook tweede wedstrijd

  De wondersloffen van Vic

  “Er zitten heel veel doelpunten in deze schoenen, je moet ze er alleen zelf uithalen!” Dat was de conversatie op voorhand van de wedstrijd. Mijn schoenen waren na 1.5 seizoen niet meer te redden. Vorige week een laatste poging gedaan, maar ze vielen nu echt van ellende uit elkaar. Met twee rolletjes tape is de wedstrijd nog uitgespeeld maar daar bleef het dan ook echt bij. Vic bood uitkomst met een oud paartje van hem, waarmee hij, zoals gezegd, aardige wat doelpunten heeft gemaakt. Dat geeft natuurlijk een enorme boost.

  Kampong wilde de lijn van HBC graag doortrekken en startte de wedstrijd met dezelfde elf namen als de week ervoor. Er was over RODA’ 23 niet veel bekend, maar de gebruikelijk informatie werd ons weer voorgeschoten. ‘Goede spits, snelle behendige buitenspelers, goede 10, een matige verdediging en een zekere mate van Amsterdamse bluf (en dat in Amstelveen).’ Het lijkt een rage in onze competitie.

  De wedstrijd startte terwijl er een aardige regenbui over het veld trok. Ondanks dat Kampong veel mooi weer voetballers heeft weerhield ons dat niet om de openingstreffer te maken. Na tien minuten spelen stond Siem als laatste in een rijtje van drie klaar om de corner van Ster binnen te frommelen. Zo had Kampong een ware droomstart, maar hierna werd Kampong naar achteren gedrukt. Kampong speelde zwak en de tegenstander nam het heft van de wedstrijd in handen. De nummer 13 van RODA’23 had ons twee keer met een afstandsschot gewaarschuwd die resp. op de paal en lat eindigde, maar driemaal was scheepsrecht. De nummer 13 stak ’t middenveld over, stak de bal de diepte in en RODA’23 scoorde de terechte gelijkmaker. Hoewel Kampong de gehele wedstrijd niet echt een vuist kon maken wisten we net voor rust toch de wedstrijd te kantelen. Vic werd, hoewel spelende zonder bilspier en dus niet kunnen sprinten, de diepte in gestuurd en kreeg in de kluts het eerste zijn voet tegen de bal. Die legde hij op randje zestien af op Ster, die was door zijn sprint volledig vermoeit en koos er dus maar voor om meteen te schieten. Tot ieders verbazing krulde die bal de rechterbovenhoek in en ging Kampong toch met een voorsprong de rust in.

  Na rust was het niet veel beter. Hoewel Kampong meer druk op ’t middenveld kreeg, bleef RODA ’23 de bovenliggende partij, zonder daarbij heel veel kansen te krijgen. Siemen moest na een kleine 10 minuten het veld ruimen omdat hij niet meer kon lopen en daarvoor kwam Zwaaf binnen de lijnen. Dos ruimde 20 minuten voor tijd het veld voor Ozan-Jan en ook Vic kon de laatste minuten niet meer door, daarvoor kwam Cornel binnen de lijnen. Het was op dat moment voornamelijk tegenhouden wat de klok sloeg. Gelukkig had de verdediging inclusief keeper een goede dag, waardoor echte kansen uitbleven. Twee minuten voor tijd, toen RODA ’23 alles of niets speelde, leek Kampong te capituleren. Echter was er een bizarre redding van Jop die ervoor zorgde dat het 1-2 bleef.

  Zo won Kampong ook zijn tweede wedstrijd van het seizoen. Mooi was het niet, lekker wel! Als je dit soort wedstrijd wint, dan word je kampioen. Onze toch al uitpuilende ziekenboeg is deze week weer met twee man toegenomen. Vic heeft in die kleine sprint zijn bilspier nu toch echt gedag gezegd, dus kan niet starten en Dos zijn schouder klikte dinsdag even uit zijn kom. De teller staat inmiddels op acht. Een ding is zeker. Ik doe de schoenen van Vic nooit meer uit, dus je moet niet gek opkijken als ik zondag weer scoor. Weeps is de tegenstander, het weer wordt verschrikkelijk en we gaan niet met de bus, een heerlijke dag om eens naar ons te komen kijken. Tot zondag!

  Uw reporter,
  Daan van der Ster.