• Kampong 1 beleeft valse start..

  Begin augustus is de bal weer gaan rollen en heeft Kampong één doel voor ogen: het kampioenschap. Hoewel dat doel natuurlijk nog ver is, is het begin niet veel belovend. We weten allemaal dat de prijzen pas in maart verdeeld worden, het seizoen nog moet losbarsten en dat het allemaal een beetje aftasten is, maar toch er gaat op het moment veel fout.

  Het foutenfestijn begon, zoals wel vaker, bij de bekerwedstrijden. Hoewel we dit jaar dachten iedereen goed geïnformeerd te hebben, bleken er toch weer een stuk of drie de briefing gemist te hebben. Het begon allemaal op 1-sept toen Kampong de uitwedstrijd tegen Odysseus 91 speelde. De wedstrijd liep de eerste 80 minuten lekker, we zaten er niet kort op, creëerde weinig kansen, en lieten de tegenstander een kwartiertje voor tijd op 1-0 komen. Precies zoals het hoort, niks meer aan doen. Echter zorgde een onoplettendheid van Remy en Koentje ervoor dat we na 90 minuten toch nog met de drie punten in de tas naar huis gingen. Nu is een wedstrijdje winnen in de beker geen strop, maar dan is het wel belangrijk dat iedereen de tweede wedstijd in zijn taak voetbalt en professioneel de tegenstander laat winnen. 8-sept begonnen we ijzersterk aan de thuiswedstrijd tegen De Valleivogels. Iedereen zag het belang van deze pot in, en binnen de kortste keren stonden we 0-2 achter. Niets stond ons meer in de weg en via de achterdeur het bekertoernooi te verlaten. Ware het niet dat Remy, maar met name Vic met hun hoofd ergens anders zaten en de briefing volledig aan zich voorbij hadden laten gaan. Je kan er dan de klok erop gelijkzetten dat het fout gaat. Remy scoorde net voorrust de aansluitingstreffer, terwijl Vic doodleuk met een zuivere hattrick de wedstrijd in 4-2 beslechte. Het kalf was toen al verdronken en na zes punten uit twee wedstrijden konden we de beker niet meer uitvliegen. De derde wedstrijd werd nog netjes, thuis, met 0-2 verloren, maar dat mocht niet meer baten.

  Je merkte aan alles dat dit aan de groep knaagde en dat is natuurlijk geen perfecte voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd. Een week later, 23-sept stond de openingswedstrijd van de competitie tegen Weeps FC op het programma. Kampong had vorig jaar nog korte metten met Weeps gemaakt en ging ervan uit dat het dit jaar ook wel weer even goed zou komen. De selectie moest het echter wel nog stellen zonder een aantal sterkhouders; Daniel V resideert op het moment in het zonovergoten Bali, Luud (bekend van zijn roekeloosheid en rode kaarten) leek Madagaskar wel een geinig stekkie, terwijl Zwaaf en Siemen nog met hun zwembroek en zonnebril op terugkwamen van een warm oord. Positieve is dat de staf behoorlijk verstevigd is. Met Ingmar de Jong hebben we een rustige, stabiele man naast Mark en met Dos hebben we een leider die ons de nodige tips kan geven bij het nemen van standerd situaties.

  Met Rikkie in de goalio, Marsh , Hijs, Mini Hijs, John op de achterste linie, Hamza en Lennie in het blok, Mus, Vic en Remy als aanvallend trio en Lentjes in de punt gingen we op jacht naar onze eerste punten. De wedstrijd ging om half drie van start en was net als de buitentemperatuur kill en koud. De eerste helft kende twee hoogtepunten. Een kans voor Weeps en een kans voor Victor. Verder was er weinig te beleven aan de Laan van Maarschalkersweerd. De tweede helft moesten dezelfde namen uit een ander vaatje tappen, en leek Kampong ook op weg naar een doelpunt. De druk op Weeps nam toe en Kampong werd steeds gevaarlijker. Met name Victor maakte zich kwaad en besloot dat hij beter iedereen kon passeren en daarmee voor gevaar zorgen. De grootste kans kwam ook voor Vic een kleine tien minuten na rust. Mus ging goed door op de achterlijn en legde de bal strak voor bij de eerste paal. Vic was als eerste bij de bal, maar raakte deze net verkeerd. Hierdoor vloog de bal van een meter of twee net niet over het vangnet. Hoewel Weeps rijp voor de slacht leek, was het Weeps dat een half uur voortijd uit een knappe aanval de 0-1 op het scorebord wist te zetten. Fadh en Ster kwamen na dat doelpunt in het veld voor Remy en Lentjes. Aan de hand van een ongrijpbare Verpalen ging Kampong opzoek naar twee goals. De druk werd met de minuut groter, en de corners en gevaarlijke momenten gingen als warme broodjes over de toonbank. Echter hield Weeps met veel kunst en vliegwerk stand en zo bleef de 0-1 op het bord staan.

  Een flinke aderlating voor Kampong, die hiermee dure punten laat liggen in de strijd om het kampioenschap. Hoewel het nog ver weg lijkt verwachten we weer een jaar waar een paar teams heel veel punten zullen pakken, dus dan is elk verliespunt er één te veel. Hopelijk kunnen we ons volgende week revancheren tegen PVCV uit. Tot dan!

  Uw reporter, Daan van der Ster.