• Jorick Straatman naar DVSU Zaterdag 1

    Jorick Straatman, coach van Kampong JO19-1, stapt met ingang van het nieuwe seizoen over naar DSVU. Jorick was de afgelopen jaren zeer succesvol met Kampong JO19-1 (voorheen A1) en JO17-1 (voorheen B1). In vier jaar tijd werd hij met deze teams twee keer kampioen en behaalde hij twee periodetitels. Met JO19-1 promoveerde hij naar de tweede divisie. Dit team is daarmee het hoogst spelende jeugdteam in Utrecht bij de amateurs. Jorick werd dit jaar genomineerd als Sportcoach van het jaar 2018, voor de Sportprijs Utrecht die op 13 februari aanstaande wordt uitgereikt. (Je kunt hier nog stemmen!)

    Jorick: ‘Ik kijk met veel plezier en trots terug op mijn periode als jeugdtrainer bij Kampong. Ik heb altijd samengewerkt met leuke spelers, begeleiders, ouders en andere trainers. Het absolute hoogtepunt was het kampioenschap in 2018 met Kampong JO19-1 in de 3e Divisie. Dat zal ik nooit vergeten! Na acht mooie jaren bij Kampong ben ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik ben heel blij dat DVSU mij de kans geeft om mij verder te ontwikkelen en aan de slag te gaan als hoofdtrainer. Voordat het zover is gaan we er alles aan doen om Kampong JO19-1 in de 2e Divisie te houden! Hierbij kunnen wij de steun van het Kampong-legioen goed gebruiken! Deze maakt - zo weet ik uit ervaring ?? altijd extra krachten los. Op zaterdag 16 februari spelen we onze eerste thuiswedstrijd na de winterstop tegen Cambuur Leeuwarden. De uitwedstrijd in Leeuwarden was legendarisch, ik denk dat niemand deze wedstrijd in Utrecht wil missen.’


    De afgelopen 8 jaar organiseerde Jorick meerdere malen de zomervoetbaldagen voor de jeugd. Ook was hij betrokken bij de technische ontwikkeling van de jeugd en collega trainers. Hij trainde teams in zowel de onder- als bovenbouw en ontwikkelde zich daarmee tot een hele "complete" trainer. Michiel Oldenhof, Bestuurslid Technische Zaken: "Jorick weet trainingsdiscipline, teamspirit en spelvreugde te combineren waardoor er elke week écht een team in het veld staat."
    Ook beleidsmatig was Jorick betrokken. Hij stond onder andere aan de basis van het huidige Jeugd Technisch Beleidsplan. Kyra Stefels, Voorzitter Jeugd: ‘Ik vond het zeer prettig om met Jorick samen te werken. Hij is iemand die meekijkt en meedenkt, en dit altijd in het belang van Kampong Voetbal doet. Hij verliest daarbij nooit het individu en het plezier uit het oog."

    Namens het hele bestuur van Kampong Voetbal bedanken wij Jorick voor zijn grote inzet. Wij wensen hem veel succes en plezier bij zijn nieuwe club.