• Kampong JO19-1 kampioen na prachtige zege op SC Feyenoord

    Kampong JO19-1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden na een geweldige 2-0 overwinning op SC Feyenoord JO19-1.

    Kampong stond met nog twee wedstrijden te spelen drie punten voor op nummer 2 Barendrecht dat moest afreizen naar Vlissingen voor een treffen met JVOZ. De opdracht is duidelijk: zelf winnen en hopen dat JVOZ minimaal een punt kan pakken tegen Barendrecht waardoor er met nog één speelronde te gaan een onoverbrugbaar gat ontstaat.  Terwijl Harry en Megan elkaar rond 14.00 uur het ja-woord gaven in een afgeladen Windsor Castle werd er voor het oog van enkele honderden toeschouwers op veld 1 afgetrapt voor de wedstrijd waarin Kampong mogelijk kampioen kon worden. SC Feyenoord schiet energiek uit de startblokken en begint furieus aan de wedstrijd. Kampong heeft moeite om de Rotterdamse voorwaartsen onder controle te krijgen, maar echte kansen levert het niet op. Na een kwartier komt Kampong er voor het eerst gevaarlijk uit. Hamza wordt mooi vrijgespeeld op de 16-meter, maar zijn schot wordt gekraakt. Kampong lijkt wakker en staat na enkele minuten weer voor de keeper. Ditmaal weet die met een uiterste krachtsinspanning een mooi schot van Hamza via de lat over te werken. Het baltempo gaat verder omhoog en na een half uur spelen zet Dennis via een sublieme steekbal Sylvian alleen voor de keeper. Die twijfelt niet en schuift het leder beheerst in de hoek, 1-0! Zal het dan gaan gebeuren vandaag?! Na de achterstand knokt SC Feyenoord zich terug in de wedstrijd en dat levert voor rust nog een tweetal cornerballen op. Na 46 minuten zoeken beide teams de kleedkamers op op het steeds drukker wordende sportpark vanwege de wedstrijd om het landskampioenschap van de hockeyheren.

    Na rust een ander spelbeeld dan in de eerste 45 minuten. Beide ploegen hebben met krachten gesmeten in de eerste helft en SC Feyenoord hanteert sneller de lange bal. De Utrechtse verdediging staat echter als een huis en geeft geen kansen weg. Kampong krijgt enkele goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar vindt meerdere keren een uitstekende keeper op zijn pad. Wanneer de Rotterdamse kopjes beginnen te hangen en Kampong nieuwe krachten in brengt lijkt de genadeslag aanstaande, maar wederom staat de keeper op zijn plek nadat twee ballen gevaarlijk achter de verdediging terechtkomen. Waar iedereen denkt het bij 1-0 blijft valt in de slotminuten alsnog de bevrijdende 2-0. Via een sliding van Tim komt de bal terecht bij Hamza die daarna met een boogballetje Milan alleen voor de keeper zet. Milan twijfelt niet en schiet feilloos binnen. Ontlading op en om het veld, de drie punten zijn binnen!! Na twee minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter voor het einde. Er wordt snel een euforische foto gemaakt voor het scorebord, want je weet maar nooit?? In Vlissingen moet er echter nog minimaal twintig minuten worden gespeeld, maar wat is de tussenstand? Via via wordt het nummer van een trouwe JVOZ-supporter opgesnord, de eerste voortekenen lijken goed, maar er zijn wel nog vijftien minuten te spelen. Snel onder de douche en dan is daar als iedereen zijn mooiste pak heeft aangetrokken om 16.34u het verlossende app’ je: Felicitaties uit Zeeland, JVOZ wint met 3-0! Buiten wordt (moeizaam) gehockeyd, maar binnen is het feest. Kampong JO19-1 kampioen! Daar is direct de volgende douche, een bierdouche wel te verstaan. Wat een ontlading na een weergaloos seizoen met na 21 wedstrijden slechts negen (!!) tegentreffers en 54 punten. De kratten/dozen bier worden uit alle hoeken en gaten van het clubhuis aangesleept, maar goed dat er extra is ingekocht. Met deze unieke prestatie schrijft Kampong JO19-1 een mooi stukje voetbalgeschiedenis, want het promoveert naar de landelijke 2e Divisie. Het is voor JO19-1 (oude A1) de derde promotie in vier seizoenen.

    Waar de hockeyheren (naar zal later blijken) voor hun succesvolle titelprolongatie moeten wachten tot op zondag en duizenden supporters teleurgesteld huiswaarts keren klinkt er deze avond meerdere keren vol trots door het clubhuis "Kampong is een voetbalclub!!".