• MEIDENVOETBAL OP KAMPONG

 • Meidenvoetbal op Kampong

  Er zijn de afgelopen jaren steeds meer meidenteams ontstaan bij Kampong Voetbal. Dit verlangt een serieuze aanpak van de ontwikkeling van het meidenvoetbal. Daarom heeft Kampong zich aangemeld voor het Ontwikkelingsprogramma van de KNVB, waaruit een beleidsgroep en een meidencommissie is ontstaan. Voor seizoen 2019/2020 en verder zijn een aantal zaken duidelijker op papier gezet, zie hieronder.

  In het kort

  -          Zo lang mogelijk gemengd voetballen;

  -          Op elk meidenteam een (professionele) trainer;

  -          Elk meidenteam vanaf de O13 traint één keer per week, 1,5 uur;

  -          Bij minder dan drie MO-teams in één lichting selecteren wij niet door;

  -          Belangrijker is de individuele en teamontwikkeling, dan de stand in het klassement.

  Wat houdt dit in?

  -          Gemengd voetballen en indelen:

  Tot de O13 spelen meiden in een JO-team. Het selectieproces wordt generiek voor meiden en jongens in ieder geval tot O13. Het selecteren na O13 gaat op basis van voorkeur van het meisje: gemengd blijven voetballen of met meiden gaan voetballen. In de bovenbouw (vanaf O13) streven we naar objectieve trainers (geen ouders) op de teams met oog op ontwikkeling en groepsdynamiek.

  Zolang er niet meer dan drie meidenteams in een lichting zijn, worden de teams ingedeeld op basis van sociale cohesie, leeftijd en waar mogelijk motivatie en voetbalkwaliteiten. Wat we willen voorkomen is dat er harde keuzes worden gemaakt op basis van niveau. Belangrijkste is dat meiden het naar hun zin hebben in een team en dat het niveau binnen het team zo goed mogelijk op elkaar aansluit. Als een meisje meer ambitie heeft of meer aankan, zijn er mogelijkheden voor extra trainingsmomenten bij andere (jongens)teams.

  -          Gefaseerd in seizoen 2019-2020:

  Alle O8 en O9 spelers gemengd in een JO-competitie, op geboortejaar. Voor de MO11-teams is er de mogelijkheid om in een MO-competitie te blijven, of als JO-team door te gaan in een JO-competitie, of in een gemengd team te voetballen.

  -          Gefaseerd in seizoen 2020-2021:

  Vanaf O8 wordt er gemengd gevoetbald tot in ieder geval O13. Vanaf dan wordt aan ieder meisje de keuze van gemengd of met meiden te voetballen voorgelegd.