• Inhaalrace op NVC gestart

   

  De winterstop is eindelijk voorbij en 't echte werk gaat weer beginnen. Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Nieuw Utrecht hadden we donderdag na de training een kleine bijeenkomst over wat we willen bereiken na de winterstop. Het team bleek eensgezind en captian-M, oftewel Marsh, nam het woord en sprak voor het eerst dit seizoen het k-woord uit: kampioen. De benodigdheden zijn duidelijk. We zullen bijna alles moeten winnen en hopen dat de concurrentie zo nu en dan wat steekjes laat vallen. Wij traden in het openingsweekend aan tegen Nieuw Utrecht. Tegelijkertijd speelden SO Soest en NVC tegen elkaar.

  Bij Kampong is de rots in de branding, Tijs Ditvoorst, nog herstellende van een blessure. We moeten het de komende wedstrijden nog even zonder hem stellen. Echter, we hebben twee Ditvoorstjes: Koentje nam zijn positie in het centrum over. Verder completeerde Marsh (C), Fergial (Daniel), en Schnee de achterhoede. Zwaaf en Leon moesten de boeg voor de verdediging oplossen en voorin speelden we met het blok: Ster, Siemen, Marijn en Victor.

  Klokslag half drie ging de wedstrijd van start en al snel werd duidelijk dat Kampong snode plannen in gedachten had. Nieuw Utrecht werd al ver op de eigen helft onder druk gezet en kon zich hier niet onderuit voetballen. Dit resulteerde of in balverlies, of een lange hengst naar voren, die vervolgens door de verdediging werd opgeraapt. Zo kwam Kampong lekker in de wedstrijd en al gauw was het balbezit ook in grote mate voor de blauwe. Kampong kwam er een aantal keer goed uit en creëerde de nodige kansen. Marjolijn werd twee keer voor 't doel vrijgespeeld, Victor kwam een aantal keer gevaarlijk in de zestien en ook Ster had een doelpunt op het hoofd, ware het niet dat hij de bal niet raakte?? Echter kwam de grootste kans op naam van Siemen. Marjolijn rukte via de zijkant op, zijn voorzet landde rond het randje zestien, Ster deed alsof hij schoot maar nam hem mee en legde de bal breed op de vrijstaande Siemen. Helaas, was Siemen bang de bal over te schieten en zijn schot werd vanaf een meter of vijf door de keeper gered.

  De keeper was überhaupt de gehele wedstrijd een sta-in-de-weg door zijn team meermaals met een knappe redding te behoeden van een tegengoal. Zo stevende Kampong ondanks het overwicht neer op een gelijke ruststand. Totdat een minuut voor tijd Marjolijn een ingooi snel de diepte in gooide, Victor achter de verdediging in de zestien opdook en de verdediger oliedom zijn shirt vasthield en hiermee Victor naar de grond werkte. Penalty! Na kort overleg tussen Zwaaf en Siemen ging Siemen uiteindelijk achter de bal staan. Hij nam hem zoals 'ie tot nu toe al zijn pingels genomen heeft, hard, laag, in de rechterhoek van de keeper. Ook nu dook de keeper weer de goede hoek in maar door de snelheid was de bal onhoudbaar, 1-0.

  Kampong ging hierdoor net iets lekkerder de thee in. In de kleedkamer werd even snel besproken of de 1-0 geconsolideerd zou worden of dat we vol voor de 2-0 zouden gaan. Het laatste was de bedoeling, maar wat voor de eerste helft gold, gold ook voor de tweede. Kampong had wel overwicht, maar de keeper van Nieuw Utrecht zat er steeds goed bij. Na een uurtje voetballen kwam Remy binnen de lijnen voor Marijn en hij nam zijn plek aan de rechterkant over. Het laatste kwartier begon Nieuw Utrecht wat meer alles of niets te spelen. Hierdoor werd het toch wat spannender, want één verkeerde bal kan de gelijkmaker opleveren. De laatste tien minuten moest Ster het veld ruimen voor Lentjes, omdat hij vanwege een blessure aan zijn hak de wedstrijd niet kon vervolgen. Even later kwam ook Fadh binnen de lijnen voor Siemen. Hoewel de keeper op de lijn niet te kloppen was, had hij wel een extreem droevige uittrap. Een minuut voor tijd leverde dat Kampong de bevrijdende 2-0 op. Bij Nieuw Utrecht liep men allemaal naar voren in een alles of niets poging, maar de uittrap kwam niet over de middenlijn en Zwaaf kon de bal daar gemakkelijk oppakken. Hij liep samen met Fadh op de overgebleven verdediger af. Zwaaf legde de bal enigszins kort op Fadh af, maar Fadh wipte de bal op naar de ene kant, nam hem mee naar de andere kant, en schoot beheerst met rechts binnen 2-0. Zijn eerste goal van het seizoen en de overwinning was in de tas.

  Na de wedstrijd kregen we te horen dat SCH'44 niet door was gegaan, en dat SO Soest verloren had van NVC. Hierdoor staan we nu gedeeld tweede met Soest en vier punten achter op NVC. Hoewel de statistieken met 10 gewonnen en 2 verloren erg imposant zijn, staat NVC nog steeds fier aan kop en mogen we geen wedstrijd verslappen. Volgende week mogen we uit naar Elinkwijk voor een kleine derby! De rest van de top vier speelt tegen de 'ranglijsttechnische' laagvliegers, dus we zullen met niets anders dan drie punten moeten vertrekken uit Zuilen.

  Uw reporter, Daan van der Ster.