• In memoriam Willem Schoonhoven

    Vanochtend bereikte ons het bericht dat Willem Schoonhoven is overleden. Wij herinneren ons Willem als ‘het prototype’ van een Kamponger die in alle verenigingen zijn bijdrage heeft geleverd. 

    In eerste instantie meldde hij zich, als enthousiast voetballer, in de jaren 50 als lid aan bij Kampong Voetbal. Zijn enthousiasme voor voetbal is altijd gebleven. Als supporter van het eerste uur van K1 was hij, waar hij kon, aanwezig bij de wedstrijden van ons vlaggenschip zowel uit als thuis. Ook in onze bestuurskamer was hij op wedstrijddagen een graag geziene gast. Zijn verhalen over vroeger tijden, waren een bron van plezier voor zowel ons als de bezoekende clubs.

    Met zijn enthousiasme voor het spelletje, zijn achtergrond als docent LO en zijn betrokkenheid bij de club, droeg hij bij aan de ontwikkeling van de vereniging Kampong Voetbal. Zijn achtergrond als docent LO zag je terug in alle sporten die hij bij Kampong beoefende: cricket, squash, tennis en jeu de boules. Ook in dat opzicht was Willem een echte “Omni man”. Zijn sportieve hoogtepunt beleefde hij als manager bij hockey van Dames 1 bij hun landskampioenschappen en Europese kampioenschappen. 

    Willem was een buitengewoon aimabel en vrolijk mens en werd dan ook terecht benoemd tot Lid van Verdienste van de federatie SV Kampong.  Hij was altijd in voor een grapje, altijd gezellig en altijd verbindend. Wij zullen hem missen en hem blijven gedenken. We wensen Kitty, zijn vrouw, en zijn zoons Paul, Marc en Frank, sterkte met dit voor jullie grote verlies. Willem, we hebben enorm van je genoten: op het veld, langs de lijn en zeker in de bestuurskamer!  

    Bestuur Kampong Voetbal