• Het spel is op de wagen!

  Na twee droevige potten konden we stellen dat Kampong de smaak nog niet echt te pakken had. Vorige week werd weliswaar gewonnen van PVCV met 0-3, maar dat ging met heel veel pijn en moeite. Kampong speelde slecht en had haar wissels en een beetje hulp van de scheidsrechter nodig om het verschil te kunnen maken. We hadden supersub Zwaaftink en statistieken jager S. Eijkemans nodig om de ban te breken. Daarnaast had Kampong Leon nodig, die weliswaar in de basis zou starten, maar zijn telefoon al op de wintertijd had gezet en daardoor nog in zijn bed lag toen de bespreking begon. Hierdoor mocht ‘ie lekker een groene doos neerzetten en plaatsnemen op de bank. Na 75 minuten kwam Kampong er eindelijk doorheen, maar werd gestopt door een feilloze tackel van de verdediger van PVCV. Echter zag de scheids dat anders en wees naar de stip. Siem stapte zelfverzekerd achter de bal en heeft dit jaar het principe ‘je moet de keeper geen kans geven’. De bal ging met mach 3 de kruising in en daarna scoorde Kampong nog twee keer. Sprankelend was het niet, daar was PVCV het ook over eens. Na de wedstrijd werd ons gevraagd of al onze spelers weggekocht waren, aangezien we vorig jaar zo goed waren (en dit jaar dus niet??).

  Zo ging Kampong de derde wedstrijd thuis tegen Nieuw Utrecht op zoek naar een nieuwe overwinning, maar ook naar goed spel. Bij Kampong maakte ‘de strateeg’ Rogier Gerritsen zijn thuisdebuut. Die na een lange afwezigheid van bijna anderhalf jaar, wegens een opgelopen hersenschudding bij een voetbalwedstrijd, in het blok de lijnen mocht uitzetten. Daarnaast begon Zwaaf op tien in de basis en speelde Siem als nummer 9.

  Nieuw Utrecht stond bij ons natuurlijk nog vers op het netvlies, aangezien we daar vorig jaar onze titelkansen weggooide. Met de altijd geslepen, slanke, Cheddar in de spits en de watervlugge Mourad op links had Nieuw Utrecht ook nog eens twee oude bekende in de selectie. Hoewel ze misschien iets van ons konden weten, was hun strijdplan er averechts op afgestemd. Een lekkere hoge laatste linie met trage verdedigers, tsja??

  Om half drie begon de wedstrijd en Kampong schoot uit de startblokken. Al vrij snel werd duidelijk dat er achter de verdediging een grote leegte ontstond en dat onze aanvallers er zo vrij als god in Frankrijk mochten lopen. Het duurde dan ook niet lang voordat de 1-0 op het scorebord verscheen. Zwaaf kapte als in zijn dikste jaren drie man uit op één vierkante meter en stuurde Vic met een steekbal een-op-een met de keeper. Vic mocht dat de eerste wedstrijd zijn vizier van vorig seizoen vergeten zijn, hij liet meteen weer zien dat hij geen ‘one season wonder’ is. Oog in oog met de keeper bleef hij rustig en schoot kalmpjes binnen. Twee minuten later kreeg Viccie aan de zijkant de bal. Passeerde, niet voor de laatste keer, zijn directe tegenstander, legde terug en Mus kon voor open doe binnenschieten. Nieuw Utrecht bleef daarna vrolijk verder gaan met hoog druk zetten en na 22 minuten mocht Rogier zijn eerste goal voor de hoofdmacht binnenschieten. Een teruggelegde bal van Zwaaf werd van randje zestien gemakkelijk tot doelpunt gepromoveerd. Daarna volgende het moment van de wedstrijd Rog gaf een steekbal door de lucht in de diepte op Vic. Vic nam deze met een perfecte aanname in de loop mee en liet zijn directe tegenstander weer eens kansloos achter. Liep op de keeper af, maar legde hem breed op de meegelopen Siem die de 4-0 op leeg doel mocht binnen schieten. We zaten toen al in de 24ste minuut en er mocht langzaam en een monsterscore gedacht worden. De 5-0 vloog in de 32ste minuut binnen door statistieken jager Siemen en als men scherp was geweest had het voor rust al een nulletje of acht geweest. Helaas was dat niet het geval en bleven we steken op een nette vijf tegen nul. Na rust ging Nieuw Utrecht iets harder voetballen en werd Kampong slordig. Tot overmaat van ramp viel in de 55ste minuut ook de 5-1 binnen, wat gezien mag worden als een smet op de wedstrijd. Hierna was Kampong niet bij machten om nog goed voetbal te laten zien en was Nieuw Utrecht niet van plan enige mogelijkheid tot neersabelen te vermijden. Hierdoor was het laatste half uur het aanzien eigenlijk net niet meer waard. Half uur voor tijd mochten Fahd en Leon invallen voor Siemen en Zwaaf, en kwam Ster even later voor moegestreden Viccie binnen de lijnen. Leon mocht nog een keer juichen nadat hij een vrije trap van Fadh promoveerde tot doelpunt. 6-1 klaar was kees en nog een paar minuten springen voor je leven.

  Uiteindelijk bleef het 6-1 en haalde iedereen het einde. Zo heeft Kampong eindelijk aangetoond waarom het zegt dat het kampioen gaat worden. Deze overwinning biedt goede hoop voor de rest van het seizoen. Gelukkig hebben de concurrenten, wie dat ook mogen blijken te zijn, ook allemaal al een keer punten laten liggen waardoor we nu één punt achter staan op de koppositie. Volgende week wacht Hooglanderveen uit.

  Uw reporter, Daan van der Ster.