• Een achtklapper voor Kampong 1!

    Hoewel Kampong vorige week een draak van een pot op de mat legde werden de drie punten binnengekopt en zodoende heeft Kampong nog geen steken laten vallen na de winterstop. Kampong had in het verleden vaak moeite met Abcoude totdat vorig jaar thuis ineens met 7-3 gewonnen werd. We hoopte deze lijn door te kunnen zetten en ook nu weer een goed resultaat neer te zetten. Bij Kampong waren er twee omzettingen ten opzichte van de week ervoor. Daniel heeft naar het zich laat aanzien zijn voorste kruisband daadwerkelijk afgescheurd en kon uiteraard niet spelen. Voor hem in de plaats startte John. Verder speelde Koentje voor Ster, omdat hij dinsdag op de latten in Oostenrijk stond.

    Op een zomersewinterdag ging Kampong om half drie van start tegen de nummer voorlaatst. Vanaf seconde een nam Kampong de wedstrijd in handen en leek het Abcoude volledig te overklassen. Kampong vond elkaar blindelings, veroverde ballen snel en had veel power in haar aanvallen. Hierdoor was het wachten op de 1-0, en deze verscheen dan ook na een kwartiertje voetballen op het bord. Hamza kwam door op links, hij stak de bal op Koen de zestien in. Koen kwam vervolgens in botsing met de verdediger, maar de scheidsrechter liet doorgaan. Hamza was oplettend en als eerste bij de bal en schoot vanaf een meter of dertien binnen. Hamza had voorspeld dat hij zou gaan scoren en voegde daarmee daad bij woord. Hierna was het nog steeds een richtingsverkeer, en zouden de doelpunten uit onverwachtse hoek komen. Vanuit een aanval van de rechterkant werd Leon links in de zestien voor Hamza vrijgespeeld. Lennie dacht niet na en schoot van ongeveer dezelfde plek als Hamza raak. De mooiste goal van de middag werd tot ieders verbazing ook door Lennie gemaakt. Zwaaftink draaide op de middellijn open, gaf een geniale lange bal op Leon en Leon scoorde met een lob over de uitgekomen doelman (Zie doelpunt van de week op VoetbalTV.nl). Hiermee toonde Lennie aan niet alleen een beast te zijn, maar ook een neusje voor de goal te hebben. Het laatste kwartier kreeg Kampong nog de nodige mogelijkheden voor de 4-0, maar dit bleef Abcoude bespaard. Leider/materiaalman/regelneef/manusje-van-alles S. de Laat had een haar fijne analyse in de rust en wilde vooral Rogier even in het zonnetje zetten. Kampong speelde met name door de slimheid van Rogier erg sterk op het middenveld. "Rogier heeft gogme, Rogme, ook wel genoemd" zei de Joop zoetemelk van Kampong. Hiermee doelende op het -zeer eventuele- feit dat hij twee keer tweede is worden in het gouden schoenklassement. Na deze wijze woorden van Dos startte Kampong met dezelfde elf namen de tweede helft.

    Kampong had dit seizoen al vier thuiswedstrijden met zes of meer doelpunten gewonnen en wilde ook nu weer werken aan haar doelsaldo. Na een kleine 10 minuten was het weer Hamza die zijn tweede mocht binnen schieten. Hij haalde vanaf een meter of 25 verwoestend hard uit en liet de keeper kansloos achter, 4-0. Even later kwam Leon in botsing met de keeper, hij leek een beetje last te hebben, en werd voor de zekerheid gewisseld voor Ster. Hierna was de beurt aan Siemen om een ‘brace’ te maken. De spits is de afgelopen weken op schot met zes goals in de laatste twee wedstijden en ook vandaag stond hij weer twee keer aan het einde van een mooie aanval. Zwaaftink had al een assist geleverd op het doelpunt van Leon, en legde nu een bal strak voor, waardoor Siemen van dichtbij de 5-0 kon maken. Vervolgens zorgde Zwaaf voor een jus van Schrurs. Hij kopte een keepersbal door op de doorgelopen Siemen. Die won een lange sprint en schoot knap met links van de zijkant van de zestien binnen, 6-0. Ik merkte terwijl ik schreef dat ik de 5-1 vergeten ben van Abcoude, dat was een mooi stiftje na een fout van Kampong achterin. Na de 6-1 was het tijd voor Ster en werd daarmee de vierde speler met twee goals. Wat mij betreft de mooiste actie van de wedstijd was de voorbereiding bij de eerste goal van Ster door Zwaaf. Zwaaf kreeg een lage bal voor gespeeld, deed alsof hij hem vol ging schieten, maar liet hem tussen zijn benen lopen. De verdediging stond hierdoor volledig op het verkeerde been en Ster kon van dichtbij raakschieten. Het slotakkoord, de 8-1, werd ook door Ster gemaakt. Siemen draaide open op het middenveld, hij zag Ster diepgaan en legde de bal precies achter de verdediging. Ster kreeg de bal net over de keeper.

    Zo sloot Kampong haar beste wedstrijd van het seizoen af met een 8-1 overwinning. SDZ voelt de hete knoflookadem in de nek en het kan niet lang meer duren voordat ze hun eerste misstap zullen begaan. De blauwe trein draait op volle toeren, dus de platte kar kan besteld worden. Dit weekend zijn we vrij en donderdag spelen een bepaalde ronde van de beker tegen hoofdklasser SDO.

    Uw reporter, Daan van der Ster.