• Verplaatst naar 2 oktober: De mega super Kampong Clean-Up

  Update: De Mega Super Kampong Clean-Up van 11 September wordt verplaatst naar zaterdag 2 oktober. 

  Wij merken aan de reacties dat de Clean-Up actie van aanstaande zaterdag te snel komt na de seizoenstart.  Dit is voor ons reden om de actie wat later in het seizoen te laten plaatsvinden. Zo hebben leiders en trainers meer tijd om hun teams te mobiliseren en de kinderen om sponsoren te vinden. De actie blijft verder hetzelfde. Houd onze social media kanalen goed in de gaten voor meer informatie!

  Mega Super Kampong Clean-Up

  Zoals ieder jaar is er ook dit jaar weer een sponsoractie voor de jeugdteams georganiseerd. In de voorbije jaren was dat vaak in de vorm van de Grote Clubactie met de verkoop van loten. Dit jaar kiezen wij voor een nieuwe clubactie met meer maatschappelijke waarde. Dit jaar organiseren wij de Mega Super Kampong Clean-Up! 

  • Op 2 oktober ga je in je Kampong-outfit 45 minuten lang na (of voor) je wedstrijd een buurt in Utrecht schoonmaken
  • Hiervoor laat je je sponsoren via WhyDonate
  • Let op: meld je aan via dit Google Form zodat we weten dat je meedoet.
  • Maak direct een pagina voor je team aan via WhyDonate. Belangrijk: volg hiervoor de instructies uit de handleiding nauwkeurig. Dit duurt nog geen 5 minuten.
  • Op de dag zelf haal je prikkers en vuilniszakken op bij de Clean-Up balie op Kampong. Daar krijg je ook te horen welke buurt je moet opruimen. De balie is duidelijk herkenbaar.
  • Het afval kan je in de buurt zelf weggooien.
  • Na het opruimen breng je deze spullen weer terug op Kampong. De begeleiders van het team zijn hiervoor verantwoordelijk.
  • De teams die het meeste geld voor Kampong inzamelen winnen mooie prijzen!

  Hoe gaat dit alles in zijn werk?

  Op 2 oktober krijgt ieder jeugdteam voor of na hun wedstrijd een gebied in Utrecht toegewezen. Dit zal altijd in de buurt van Kampong zijn. De kinderen gaan 45 minuten lang met prikkers, handschoenen en vuilniszakken de buurt opruimen. Kampong stelt hier de materialen voor beschikbaar. Al het opgeruimde afval kan worden achtergelaten in een aantal gemarkeerde containers in de wijk zelf. Na het opruimen brengt een van de begeleiders de prikkers en andere materialen weer terug naar Kampong. Omdat wij de materialen lenen van de gemeente Utrecht is het erg belangrijk dat deze weer terug komen. De kinderen dragen tijdens het opruimen hun Kampong-tenue zodat we Utrecht mooi blauw kleuren. 

  Hoe werkt het sponsoren?

  Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de club. Kinderen kunnen zich laten sponsoren voor het schoonmaken. Dit loopt via het online platform Whydonate. Elk team maakt een eigen pagina aan op deze site en koppelt de teampagina aan de overkoepelende actie. De centrale pagina van de sponsoractie vind je via deze link. Op deze pagina staan ook de tussenstanden van alle deelnemende teams. Het aanmaken en koppelen van de teampagina duurt maar een paar minuten. In de bijlage vind je hierover meer uitleg.

  Wat kun je winnen?

  Het team met de hoogste opbrengst wint kaartjes voor een wedstrijd van FC Utrecht! En het team met de op één na hoogste opbrengst wint een training van een Kampong 1 speler. Familie, vrienden en buurtgenoten kunnen de kinderen sponsoren via de online pagina van het team. Let erop dat er via de teampagina wordt gesponsord en niet via de overkoepelende actie.

  Waarom deze actie?

  Als sponsorcommissie hebben we dit jaar bewust voor een andere actie gekozen. Kampong Voetbal is een unieke club, waar het om meer draait dan voetballen. Naast de sportieve ontwikkeling staat ook persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Vanuit die gedachte vinden wij het belangrijk dat onze sponsoractie maatschappelijke waarde heeft. Naast inkomsten voor Kampong heeft deze actie dan ook als doel om de maatschappelijke betrokkenheid van Kampong te laten zien aan Utrecht. 

  Het succes van de clubactie wordt bepaald door de deelname van zoveel mogelijk teams. Wij zouden het heel erg op prijs stellen als alle jeugdteams een steentje bijdragen. Voor vragen kunnen jullie mailen naar kampongcleanup@gmail.com