• Bij Kampong gaan voetbaltechnische- en sociale ontwikkeling hand in hand

  Sinds het begin van dit seizoen heeft Kampong Voetbal een nieuwe structuur rondom de belangrijkste selectieteams.
  Om de stap van talentvolle spelers naar het eerste te versoepelen, is de samenwerking tussen de trainers van K1, K2, O23-1, O18-1 en O17-1 geïntensiveerd. Bovendien zijn er twee nieuwe functies in het leven geroepen voor de verdere uitvoer van deze plannen:

  Hoofd Technische Ontwikkeling (HTO): Christiaan Hageraats
  Hoofd Sociale Ontwikkeling (HSO): Marten van der Hoeve

  Hoofd Technische Ontwikkeling
  De HTO is samen met de hoofdtrainer en Hoofd Jeugd Opleiding (Corian Wigboldus) verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling van de hoogste selectieteams.
  Christiaan Hageraats is sinds begin van dit seizoen met deze functie van start gegaan. Christiaan heeft veel ervaring met het opleiden van trainers en spelers en zal vanuit zijn rol verder aan de slag gaan met de voetbaltechnische visie binnen Kampong. Hij is bij uitstek iemand die gelooft het belang van sociale samenhang en weet goed wat spelers in de leeftijd van 17-23 nodig hebben om de stap naar de senioren optimaal te kunnen maken.

  Hoofd Sociale Ontwikkeling
  Bij Kampong is de sociale ontwikkeling erg belangrijk, misschien wel net zo belangrijk als de voetbaltechnische ontwikkeling. Om dit sociale aspect bij al die teams goed te organiseren en begeleiden is er een functie gecreëerd die uniek is in het Nederlandse amateurvoetbal.
  Marten van der Hoeve is hier aan het begin van dit seizoen voor aangesteld. Vanuit deze nieuwe rol is hij dagelijks bezig met de sociale samenhang tussen spelers en teams. Welke waarden vinden wij op Kampong belangrijk? Wat betekent plezier in voetbal en wat voor gedrag vinden wij daarbij passen? Dit zijn vragen die daarbij aan bod komen. Marten loopt al jarenlang op Kampong rond en kent de kernwaarden van Kampong als geen ander.

  Alle trainers komen eens per maand bij elkaar met de HJO, HTO en HSO voor overleg over de voortgang.